vrijdag 8 december 2023

IJsvogelloop


Het was een grauwe dag met een waterkoude start.

Mijn vrouw zou aan het eind van de ochtend naar de uitvaart van een medetuinder gaan. Na het ontbijt dronken we samen koffie en thee. Ik ging boodschappen doen bij "Odin" in Voorschoten. Onderweg er naartoe bracht ik het oud papier en het glas naar de daarvoor bedoelden bakken.

Met twee volle fietstassen reed ik naar huis toe, waar ik de boodschappen wegruimde en mijn sportschoenen aantrok. Van huis uit liep ik een rondje Stevenshof van ruim 7 kilometer. Het was inmiddels aardig opgewarmd ten opzichte van vanmorgen.

Voordat ik me douchte mat ik voor de tweede keer mijn bloeddruk. Bij het ontwaken was deze 132 om 77, na het uitzweten 111 om 58. Bij het hardlopen gaat deze flink omhoog om daarna nog wat verder te dalen. 
Terwijl ik mijn nagels aan het knippen was, kwam Ada terug. We konden samen lunchen. Op de pergola achter in de tuin landde een blauwe vogel. Inderdaad, een ijsvogel!

De vorige keer, dat we een ijsvogel in onze tuin zagen, was tijdens de tuinvogeltelling in januari. Wellicht was het dezelfde....

Geen opmerkingen: