donderdag 7 december 2023

"Je komt er niet onderuit!"

Het was vandaag waterkoud weer te noemen.

Het is het sluitstuk van een kortere periode met kouder weer.

Dat korte koude intermezzo zal met de weersvoorspellingen vermoedelijk snel worden weggewerkt.

De kans, dat we in 2023 nog op natuurijs komen is verwaarloosbaar klein.

Gelukkig hebben we IJshal De Vliet nog. Daar fietste ik naar toe om met de "Krasse knarren" te gaan schaatsen. We begonnen met 8 man om 9 uur aan de piramide van 25 kilometer. Langzaam aan druppelde het binnen en om half 10 reed er naast de Schaatsschool een kleine 20 man rond.
Bij de serie van 12 rondjes ging de tweede in de slagorde al snel onderuit in de bocht. Hij nam de nummer 3 mee in zijn val. Degenen, die achter hen reden, namen de 4 rondjes op kop van hen over.

Met de woorden "Je komt er niet onderuit!" wees ik de twee gevallenen aan om de serie van 16 rondjes te beginnen. Je moet mensen altijd een herkansing geven!
Dit keer ging het goed. Het water op de plek van een gat in het ijs op het rechte eind, dat was afgezet met een tweetal pylonen, was inmiddels bevroren.
De rest van de piramide verliep probleemloos. Wel waren de rondjes rust tussendoor tot het uiterste minimum teruggebracht om te zorgen, dat we om kwart over 10 klaar zouden zijn. Dat lukte, maar de door ons verwachte dweilpauze kwam om half 11.


Van Wierd Wagenmakers, die zoals gebruikelijk de eerste en de laatste 4 rondjes op kop reed, kreeg ik dit filmpje van de Elfstedentocht van 9 februari 2012 toegestuurd. Deze deel ik graag met jullie. Zoals jullie zien om de noord.
Zelf zou ik de Tocht der Tochten op 11 februari 2012 rijden.

Daar kwam ik niet onderuit....

Geen opmerkingen: