zaterdag 9 december 2023

Kinderpartijtje

Vanmiddag stond er een kinderpartijtje op het programma. Om kwart over 1 moest ik klaarstaan op de funbaan. Vanmorgen deed ik derhalve de boodschappen bij "De Helianth" in mijn schaatskleding. De boodschappen voor mijn schoonouders bracht ik naar hen toe, waarna ik naar huis toe reed. Het was een stuk warmer dan afgelopen week.

De kortstondige koudere periode zal vermoedelijk snel zijn weggepoetst door de hogere temperaturen.

Thuis maakte ik mijn brood klaar. Het was te vroeg om al te gaan lunchen. Na een banaan vertrok ik naar IJshal De Vliet. In regenpak, want het grote regengebied had inmiddels Leiden bereikt.

Daar je als trainer altijd eerder aanwezig moet zijn, kon ik kijken naar de testwedstrijden van de IHCL. Bij het shorttracken moet je een uitmuntende bochtentechniek aanleren.

Het aantal deelnemers aan het kinderpartijtje bedroeg 15. Annelies kwam kijken, hoe dit in zijn werk ging, zodat zij in de nabije toekomst ook kinderpartijtjes kan leiden.
De schaatsles op de vrij volle funbaan verliep prima. De kinderen pikten de oefeningen vrij goed op en binnen een half uur reden ze een stuk sneller dan aan het begin van het kinderpartijtje.

Aan het slot deden we wat valoefeningen, hetgeen de opmaat was voor een speelse afsluiting. De kinderen mochten tegen de boarding gaan zitten en bij "Drie" opstaan en zo snel mogelijk een rondje rijden. Daarna mochten ze mij nadoen. Ging ik naar links, dan zij ook, en ook als ik naar rechts, naar voren of naar achteren ging.
We maakten een grote kring en zongen de jarige Job toe. We maakten de kring zo groot mogelijk en schaatsten dan naar binnen. Dit herhaalden we driemaal om aansluitend "De boom wordt hoe langer hoe dikker" te doen.

De slotronde was een rondje zo gek mogelijk schaatsen. Met rode konen verlieten de 15 kinderen het ijs. Ze hadden het naar hun zin gehad. De trainers trouwens ook!

Geen opmerkingen: