dinsdag 23 juli 2024

Een prijzige verjaardag

Rond een uur of 7 werden we wakker. Mijn vrouw feliciteerde me.
We waren weer even oud: 69. Dat het maar een levensjaar mag worden, waarop we veel kunnen lachen.
We ontbeten samen, waarna ik de vaat van gisterenavond alsnog deed, terwijl Ada nog even wat kleine boodschappen deed. Rond een uur of 10 kwam er bezoek. Onze kleinzoons kwamen samen met hun moeder langs om me te feliciteren. 

Ik kreeg het boek "Veertien dagen" van Margaret Atwood en diverse andere schrijvers. Ik ben zeer benieuwd. De kinderen hadden het zoekboek "Vakantie!" van Doro Göbel en Peter Knorr gekregen, wat opa met hen ging bekijken.

We hadden de keuze uit door Ada gebakken appeltaart of perentaart. Ik geef het grif toe: ik voelde me senang met de gebakken peren.
De kinderen bouwden een huis met een tuin met boom, waarna ze via een ingenieuze wagen huis en tuin verhuisden.

We lunchten met zijn vijven, waarna onze gasten vertrokken. Ik deed dat ook, want opa was gebeld, dat zijn prijs was aangekomen bij het informatiecentrum van de Rijnlandroute bij de Vlietlanden. Tot 2 uur was er iemand aanwezig.

Ondanks de voorspellingen van regen in de middag bleef het vandaag gewoon droog.
De temperatuur was prima, dus het was een plezierritje naar de Vlietlanden, waar ik mijn eerste hardloopbeker in ontvangst kon nemen.

Ik geef toe, het betrof de categorie 65-plus en al ben ik nu weer een jaartje ouder, ik kan nog makkelijk president van de USA worden!

Thuisgekomen had ik nog ruim een half uur en ik had zin om nog een blokje te gaan lopen op mijn verjaardag. Ik liep ruim 4 kilometer via de rand van de Stevenshof, waarbij ik op de terugweg de IJsbaan meepikte.

Ik douchte me en fietste met mijn vrouw via "Odin" naar mijn schoonmoeder, waar we thee met taart nuttigden. Daarbij koos ik nu voor de appeltaart.

We deden nog een klein klusje in de tuin, waarna we via het kerkhof naar de volkstuin fietsten, waar we ook nog wat kleine klusjes deden. Een blik op de neerslagkaart bij thuiskomst deed ons beseffen, dat we op deze verjaardag enorm gemazzeld hadden met het weer.
We aten aardappels met bloemkool en kaassaus en yoghurt met muesli met vers geplukte zwarte bessen en bramen. Gratis vielen we in de prijzen. 

Als klap op de vuurpijl kreeg ik een appje, dat ik bij de Tourquiz van Jaap en Juul de aanmoedigingsprijs had binnengesleept. Het was kortom een prijzige verjaardag.

Geen opmerkingen: