maandag 22 juli 2024

Spreeuwenvlucht

Vandaag was het een wisselvallige dag. Als de zon scheen, was het meteen zomers warm, maar even zo vaak was het behoorlijk bewolkt, waardoor het licht regende.
 
Qua temperatuur ging het met de bewolking op en neer. Maar het was een aangename temperatuur.
Aan het eind van de middag ging ik met mijn vrouw in de Leidse binnenstad boodschappen doen. Terwijl wij binnen waren, regende het, toen wij klaar waren was het droog. Een perfecte timing.

's Middags ging Ada naar de volkstuin, terwijl ik met een fraaie omweg nog een paar kleine boodschappen deed. Na een kleine 20 kilometer fietsen volgde een perfect staaltje van huwelijkse samenwerking: Ada deelde de lakens uit en ik mocht ze op bed leggen. 
Maar ja, ooit had Leiden een lakenindustrie, dus we hebben de geschiedenis aan onze zijde.
We aten roggemacaroni, waarna ik naar Jos Drabbels fietste. Samen reden we naar de skeelerbaan van Leiderdorp, waar we de wekelijkse droogtraining van IJVL en VIJL hadden onder leiding van Peter Daleman. Er zit een logische opbouw in de trainingen van Peter: iedere week is het wat zwaarder!
Gelukkig zijn de oefeningen zeer gevarieerd, zodat je alle spieren een beetje voelt in plaats van een paar heel veel. Vandaag kwamen  de lachspieren flink aan bod, doordat Kees Visschedijk bij de buikspieroefeningen op de picknicktafel de boel flink in het honderd liet lopen, vooral toen hij deze tegelijk met Peter uitvoerde. Ik kwam niet meer bij van het lachen.
Mogelijk dat deze positieve energie in de lichte regen de spreeuwen aantrok, die in de onnavolgbare spreeuwenvlucht op de wieken van de molen aan de Does wisten te landen.
De Grote Letteruitgave van deze foto staat hieronder.
Klik op de foto's om ze nog meer te vergroten.
Op de terugweg met een tiental oefeningen verder zagen we grote zilverreigers in het ondiepe meertje in de Munnikenpolder als nachtverblijf tegen predatoren.
Met een honderdtal kieviten in vogelvlucht, die zich verzamelen voor de vlucht naar Afrika, ja, dat krijg je met de PVV in de regering, konden we genieten van de natuur pal naast de A4.

Een pittige training met 16 schaatsers in de natuur met een spreeuwenvlucht pal boven je hoofd. Wat wil een mens nog meer?

Geen opmerkingen: