zondag 21 juli 2024

Pannenkoek pindakaas


Vanmorgen werden we om 7 uur gewekt door onze jongste kleinzoon. Zijn broer kwam een half uur later. Nog een half uur later kwam de regen, die voor gisterenavond was voorspeld, alsnog.
Er viel in korte tijd 8 millimeter. Best veel, maar vergeleken met elders in het land viel het allemaal best wel mee.

Na het ontbijt speelden de kinderen nog even en toen het echt droog was, fietsten we naar de volkstuin, waar we lunchten. Voor de kinderen waren er nog 2 pannenkoeken, die waren overgebleven van gisterenavond. Toen was de jongste al begonnen over een "pannenkoek pindakaas!"
Thuis kregen we de tweejarige zo ver om toch wat anders op zijn pannenkoek te smeren. Nu hadden we alleen potjes met appelstroop, tahin en pindakaas. 

Hij kreeg dus zijn zin en gezien het smakelijke eten was de pannenkoek pindakaas een succes. Wellicht kunnen toekomstige Elfstedenschaatsers er hun voordeel mee doen.....
Kennelijk werkte het ook zeer rustgevend, want op weg naar huis viel hij in slaap in het achteropzitje. Opa trok zijn sandalen uit en legde hem met kleren en al in zijn bedje. Hij sliep rustig verder.

Om 5 over 3 gingen we naar station De Vink, waar we de trein naar Laan van NOI namen, waar we overstapten op de metro naar Blijdorp. De jongens reden op hun fietsjes en wij wandelden naar hun huis toe, waar ze hartelijk welkom werden geheten door hun vader en moeder.
Wij maakten de heenreis in omgekeerde volgorde en waren net op tijd thuis voor de slottijdrit in de Tour de France. De top-3 in het algemeen klassement was ook die van de klimtijdrit. Tadej Pogacar had naast de dubbel Giro d'Italia en Tour de France ook in beide grote rondes 6 etappes gewonnen.
Zo glorieus was de Tour van "Équipe Liturgique" niet. Met 1962 punten was ik op een 1295e plaats beland. Ter vergelijking: het winnende team had 2473 punten bij elkaar gesprokkeld.
Ik was al niet zo groot, maar mij past bescheidenheid.
Maar in de sport geldt: nieuwe ronde, nieuwe kansen. Over 4 weken begint de Vuelta a España. Misschien moet ik het bij de Ronde van Spanje maar eens proberen met een nieuw voedingssupplement: pannenkoek pindakaas!

Geen opmerkingen: