maandag 11 maart 2024

Bok

Vrijdagmiddag vertrokken we met een geleende auto naar Bungalowpark Bok in Garderen. We zouden daar een lang weekend doorbrengen. Zodoende miste ik de bronzen medaille van IJVL bij de Andries Kwik Bokaal in IJshal De Vliet. De eerste podiumplaats sinds 2015.


Onze oudste dochter was 40 jaar geworden en samen met een vriendin, die dezelfde leeftijd had bereikt, hadden ze een paar huisjes op "Bok" gereserveerd, waar we konden verblijven en waar we op zaterdag feest konden vieren in de Boskantine.

Bij aankomst konden we aanschuiven aan tafel in hun huisje. Ze hadden een pastamaaltijd verzorgd, die er na de reis wel inging. Vergezeld van onze kleinzoons gingen we onze bungalow inrichten. We begroetten diverse andere feestgangers. 's Avonds sloten we de dag af met een potje "Regenwormen".

Onder een heldere sterrenhemel in het bos hadden we een goede nacht in huisje 16. 
De volgende morgen hoorden we al redelijk vroeg kinderstemmen, die kraaiden van plezier. Onze kleinzoons vermaakten zich met de trampoline, die niet ver van ons huisje af lag. Ze sprongen dat het een lieve lust was.

Na het ontbijt gingen we helpen bij het in orde maken van de Boskantine voor het feest. Siebe en Ana gingen boodschappen doen voor het weekend. Het springkussen werd opgeblazen, zodat de kinderen van de trampoline naar de springkussen konden lopen en vice versa.
Opa hield de kleinkinderen en hun vriendjes op zijn tijd in de gaten. De tweejarige sprong op de trampoline met kinderen, die drie keer zo oud waren. Van al dat gespring werd hij toch wel moe en hij werd in zijn bedje, gestopt dat nu in ons huisje stond.
"Niet slapen!", zei de kleine, maar hij was zo in dromenland.

Die rust kon hij goed gebruiken, want later op de middag, toen het meeste werk was gedaan, gingen we in het bos achter Bungalowpark Bok wandelen. De tweejarige ging op zijn loopfietsje mee, zodat er tenminste één Bokkenrijder aanwezig was.

Bij terugkomst waren de meeste gasten aanwezig inclusief aardig wat jonge kinderen. Ik zou een oogje in het zeil houden op de jongste. Nou, dat viel in de drukte nog niet mee, maar meestal was hij op de trampoline of het springkussen of probeerde hij in de Boskantine wat te snaaien op deze prachtige zonnige dag in maart.

Eén van mijn dochters had met de kinderen een dansje voorbereid, dat de kinderen in de goedgevulde kantine opvoerden. Het begon te schemeren, toen ik de jongste naar bed bracht. Zijn grote broer volgde een uur later. Opa had beloofd om op te passen en afgezien van het halen van een taart en een speciaalbiertje bleef ik op mijn post. Ik begon in Trouw te lezen, maar op een gegeven moment kwamen er mensen, die spelletjes wilden spelen. In verschillende samenstellingen speelden we "Regenwormen", zodat het een gezellige oppasdienst werd.

Rond middernacht zochten we het bed op, waar we om half 7 gewekt werden door de jongste. Tot half 8 konden we hem rustig houden, zodat de anderen nog wat langer door konden slapen. Na het ontbijt lonkte de trampoline de kinderen weer. 
Ada en ik wandelden naar het bos achter "Bok", waar we met gekleurd crêpepapier de speurtocht uit gingen zetten. Een uur later vertrokken we met alle kinderen en een deel van hun ouders naar het bos, waar om de 10 linten een opdracht moest worden uitgevoerd.

Eén van de opdrachten was om een van eigen tekst voorziene "Vogeltjesdans" uit te voeren. Ik piepte er tussenuit om de schatkist te gaan verstoppen en via een omweg door het bos weer achter de kinderen aan te lopen. Zij vonden de schatkist.

In de schatkist zaten agaatgeoden. De kinderen mochten na hun goede speurwerk een agaatgeode uitzoeken. 

Terug op het huisjespark stuitten wij op deze paddenstoelen die, hoe toepasselijk na een speurtocht naar een schat, de parelstuifzwam bleken te heten.

We aten de minestrone- of bloemkoolsoep, die van gisteren was overgebleven bij de lunch, waarna de jongste weer een dutje ging doen. Zo hadden we de handen vrij om de Boskantine schoon op te leveren en de lege flessen naar de glasbak te brengen. 

We troffen het enorm met het weer, zodat de kinderen buiten konden spelen en we langzaam maar zeker onze spullen in konden pakken. Na bij huisje 16 de laatste resten van het eten verorberd te hebben, vertrokken we om 7 uur van Bungalowpark Bok.

Het feest van de Bok was volledig geslaagd.


Meneer en mevrouw De Bok waren het hier roerend mee eens!

Geen opmerkingen: