woensdag 27 maart 2024

Laatste kinderpartijtje

Het eerste schaatsseizoen in IJshal De Vliet loopt zoetjesaan op zijn laatste benen voor wat betreft het langebaanschaatsen. De 250-meterbaan sluit aanstaande zondag. Beneden blijven de ijshockeybaan en de funbaan open, zodat de kunstschaatsers, ijshockeyers en shorttrackers door kunnen blijven schaatsen op zomerijs.

Na vanmorgen boodschappen gedaan te hebben op de Boerenmarkt en "De Helianth", fietste ik na de lunch naar de Marie Diebenplaats om voor de laatste keer dit seizoen een kinderpartijtje te begeleiden.
Ik zorgde ervoor, dat ik ruim op tijd aanwezig was. In de kleedkamer kwam een medewerker van de IJshal naar me toe. Door een misverstand hadden de ouders van de jarige zelf ook een trainer geregeld.
"Geen probleem, dan geven we toch samen les", antwoordde ik.
Ik wandelde naar de funbaan, waar mij een verrassing wachtte. Een voormalige collega van mijn vrouw had het partijtje geregeld en enkele kinderen reden rond in een IHCL-trainingspak. Een jongere van de oudste shorttrackvereniging van Nederland was de tweede trainer. Dit was weer eens wat anders van een doorsnee partijtje.

We begonnen met de hele groep, waarbij ik de basisvaardigheden uitlegde op een speelse manier. Na een minuut of 10 nam de jonge trainer de beste van de groep onder zijn hoede, terwijl ik aan de hand van de reus, de ooievaar, die vliegt en landt op het nest en die kikkers probeert te vangen de anderen een paar basisvaardigheden bijbracht.
Bij het vallen bleek, hoe vaardig de IHCL-ers waren met de valoefeningen. Na de slang, waarbij we heen en weer slingerden, sloten he het laatste kinderpartijtje af met jet toezingen van de jarige en "De boom wordt hoe langer hoe dikker".
Voor het uitrijden gingen de kinderen naar de 250-meterbaan, waar ze zich uit konden leven. Ik reed op de funbaan nog een tijdje rond met een kind, dat voor het eerst op noren reed.
Ik reed na afloop naar de volkstuin, waar Ada nog een klusje voor me had: een stuk grond omspitten. Zo kreeg ik aan het eind van de middag nog een rugspiertraining.

Geen opmerkingen: