donderdag 27 december 2018

Terugsturen

Vanmorgen fietste ik naar de Leidse IJshal om wederom les te geven aan kinderen. Nu is het bij een instuif altijd afwachten, hoeveel kinderen er op af komen. Welnu, het waren er dit keer ruim 100. Het waren er wat minder dan afgelopen maandag, maar ja, toen waren de rendieren er als publiekstrekker.
Samen met Joost Wösten mocht ik op de binnenbaan een negental kinderen lesgeven. Er zat een behoorlijk niveauverschil tussen de kinderen, maar als je basale oefeningen geeft, dan maakt dat niet zo veel uit.
De clownsstap is er zo eentje. Doordat je een been hoog optilt, komt je volledige gewicht  automatisch op de hiel van je standbeen. Hier moet je het drukpunt hebben als je "achterop wilt zitten".
Daarnaast besteedden we ook aandacht aan de juiste schaatshouding.
De meeste aandacht ging uit naar het terugsturen. Deze oefening is noodzakelijk om de zijwaartse afzet goed uit te kunnen voeren.
We sloten de schaatsles af met valoefeningen, in drietallen aan de stok rijden en tenslotte tweelingtikkertje. Het was weer een leuke en gevarieerde schaatstraining, waarbij je de kinderen binnen een uur beter zag schaatsen.

Geen opmerkingen: