dinsdag 18 december 2018

Volle bak

Het parkeerterrein bij de Leidse IJshal stond aardig vol, toen ik vanmorgen aan kwam fietsen om met de "Krasse knarren" te gaan schaatsen.
"Dat wordt een volle bak", dacht ik, maar dat bleek niet het geval. Er was een gezelschap van schaatsers uit de regio met de bus naar "Thialf" gereden.
We begonnen om 9 uur met een peloton van 20 man en al was dat niet bepaald volle bak, er werd wel volle bak gereden. John Val zat vrij snel op 27 kilometer per uur en soms wat hoger.
Niet iedereen was genoeg warmgedraaid om dit tempo vol te kunnen houden. Gelukkig waren er genoeg schaatses, die de resterende series van de piramide met een rustiger tempo wilden openen. Als coördinator moet ik met iedereen rekening houden. De rustige rijders moeten het naar hun zin hebben, de snellen evenzeer.
Dat betekent, dat ik moet schipperen. Nu is dat mij wel toevertrouwd. Als kind uit een gezin van 12 kinderen krijg je dat met de paplepel ingegoten. Je moet met iedereen rekening houden en iedereen moet een beetje zijn zin krijgen.
Bij ons thuis was het dus volle bak. Door wat laatkomers reden we op een gegeven moment weer met een peloton van 25 schaatsers. Een halfvolle bak.
En het tempo varieerde een beetje van halfvolle bak tot af en toe volle bak.

Geen opmerkingen: