zondag 9 december 2018

Verlate ramptoerist

Tijdens een van de fietsritjes hoorde ik gisteren diverse sirenes op de Stevenshofdreef. Nu ben ik niet zo'n ramptoerist, die daar meteen op af gaat. Ik hoor later wel, wat er aan de hand was.
Op de site van het Leidsch Dagblad las ik, dat een 81-jarige man de gevel van een appartementencomplex bij winkelcentrum "De  Stevensbloem" geramd had en een auto op het pakreekterrein.
Vanmiddag ging ik een rondje hardlopen. Als een verlate ramptoerist liep ik langs "De Stevensbloem", waar de gesneuvelde ingang van het appartementencomplex keurig was dichtgetimmerd met een grote houten plaat.
Via de Haagweg en het Kort Rapenburg liep ik naar de Morspoort en vandaar naar de Leidse IJshal, waar ik van het toilet gebruik maakte. Plaspillen en nat weer zijn niet zo'n ideale combinatie.
Via een slinger door het Morskwartier kwam ik na 10 kilometer lopen weer thuis. Ik was exact een uur onderweg geweest en had in die tijd 3 keer een bui op mijn kop gehad.
Tussendoor liep ik ook nog onder een waterig zonnetje en was er een prachtige regenboog te zien.
Tekenend voor het wisselvallige weer van december tot nu toe. Door de overvloedige regenval van de afgelopen 14 dagen is 2018 nu al naar de zesde plaats gezakt op de lijst van droogste jaren.
Als december op deze voet doorgaat, dan kukelt 2018 nog uit de top-10 van droogste jaren ook.

Geen opmerkingen: