dinsdag 7 juli 2015

"Ik heb net een mixed grill in mijn maag!"

Het was gisteren zo'n heerlijke zomeravond, waar je er eigenlijk niet genoeg van kunt hebben. Om kwart voor 7 fietste ik naar de Leidse IJshal, waarvandaan we naar Katwijk zouden vertrekken voor een zomerse strandtraining. In de IJshal werd skeelertraining gegeven aan de jeugd van de IHCL.
Jaap de Gorter, Geoffrey van Heerde en ondergetekende reden met Hans Boers mee naar het grote parkeerterrein in Katwijk-Noord, waar we parkeergeld moesten betalen. Voorheen was het vanaf 7 uur gratis, nu pas vanaf 10 uur. Dit legde natuurlijk wel meteen een grote druk op me: de IJVL-ers verwachtten waar voor hun geld!

Daar probeerde ik aan te voldoen met een hele serie korte oefeningen met betrekkelijk weinig lopen, hoewel we in totaal toch op 6 kilometer kwamen. Technische oefeningen zoals hierboven wisselden zich af met Steigerungen en korte explosieve loopjes. Uiteraard ontbrak de strandstoelslalom in het mulle zand niet in het trainingsschema. Deze was nu nog uitdagender door de uitstaande windschermen bij iedere strandstoel. Dat betekende nog scherpere bochten!
Op een zomerse avond met weinig wind is er altijd veel volk op het strand. We hadden met diverse oefeningen dan ook veel bekijks. Bij een Steigerung duinopwaarts riep een man, die omhoog wandelde ons toe: "Dat kan harder!"
Dat kon wel zo zijn, maar ik kaatste de bal netjes terug: "Wilt u het even voordoen?"
"Ik zou best willen", antwoordde de man, die zich groot moest houden voor zijn vrouwelijke metgezel: "Er is echter een probleem. Ik heb net een mixed grill in mijn maag!"

Dat hadden wij niet, dus wij konden doorbuffelen met statisch zitten op zowel 1 als op 2 benen, schaatsstappen in diverse vormen en schaatssprongen, maar ook een paar Steigerungen naar beneden, waarbij je op het vlakke stand heel veel vaart had.

Time flies when you're having fun. De tweede strandtraining van 2015 was dan ook weer veel te snel afgelopen. Althans het officiële gedeelte. Met de meeste van de 9 deelnemers gingen we een afzakkertje halen op het terras van "Het Wantveld". Maar voor het zo ver was, gingen Gera van Duijvenvoorde, Hans en ik zwemmen in zee. Ik moet zeggen: het water was erg lekker!

Voor mij was het de eerste keer dit jaar, dat ik in zee zwom. Sterker nog, het was überhaupt de eerste keer dat ik zwom. En dat in een zee, die behoorlijk trok.

En ja, wat doet een ruwe zeebonk als hij daarna op een terras tussen diverse landrotten belandt? Hij bestelt Skuumkoppe....

Geen opmerkingen: