woensdag 6 juli 2016

Hamerstuk

Gisterenavond zat ik om half 9 op de publieke tribune van het stadhuis van Leiden, waar de nieuwe ijsbaan op de agenda van de gemeenteraad stond. Het was een lange zit, maar dat kwam doordat twee andere punten eerst behandeld werden: de Rijnlandroute langs de Stevenshof en de Retailvisie Leidse regio 2025. Maar om een uur of 10 was na enkele schorsingen IJshal "De Vliet" daadwerkelijk aan de beurt.

Zoals uit de vergadering van de commissie voor Onderwijs & Samenleving bleek, was de overgrote meerderheid van de gemeenteraad voor de komst van in ieder geval een 250-meterbaan en als de omliggende gemeenten meebetalen een 333-meterbaan. Alleen de VVD en de Partij voor de Dieren gaven aan tegen de komst van een nieuwe kunstijsbaan in Leiden te zijn, maar uiteindelijk stemden zij tot onze stomme verbazing ook voor. Ik heb altijd geleerd, dat je mensen moet beoordelen op hun daden en niet op hun woorden. Dat geldt uiteraard ook voor politici.
Nieuwbakken wethouder Paul Dirkse wist kennelijk dusdanig veel vertrouwen op te wekken bij de gemeenteraad, dat de voltallige gemeenteraad instemde met de komst van IJshal "De Vliet".

Zodoende werd de nieuwe IJshal een hamerstuk, waarbij burgemeester Henri Lenferink op mocht treden als de man met de hamer.

Met Jos Arts en Willem van Vliet, voorzitter en secretaris van de Leidse IJshal en IJVL-voorzitter Henk Broekzitter nam ik plaats op het terras van "City Hall", waar we een biertje dronken op de goede afloop.
IJshal "De Vliet" is binnen, ook al is het nog onbekend of het een omvang krijgt van 250 of 333 meter. Bij deze wil ik de gemeenteraadsleden van Leiden, en dan vooral degenen, die zich nu en in de afgelopen jaren hebben ingezet voor het behoud van kunstijs in de Sleutelstad, namens alle schaatsers uit Leiden en omgeving hartelijk bedanken voor het mogelijk maken van IJshal "De Vliet".

Geen opmerkingen: