woensdag 22 februari 2017

Wereldkampioen junioren

Waar iedere trainer stilletjes op hoopt, maar hetgeen meestal niet gebeurd, is dat jij de trainer bent geweest van een wereldkampioen.

Succes kent immers vele vaders!

Welnu, sinds dit weekeinde kan de pretletter in het trainersgilde van de IJVL toch zeggen, dat hij de eerste trainer van een wereldkampioen junioren was. Tijmen Snel won in Helsinki samen met Niek Deelstra en Thijs Govers het goud op de teamsprint. Mede dankzij een uitstekende slotronde van Tijmen, die een kleine achterstand omboog in 3/10e seconde voorsprong.

Een dag later kwam er nog een zilveren medaille bij bij de ploegenachtervolging, waarbij Canada het goud greep.

Nu zoekt iedereen natuurlijk naar de bijdrage, die ik aan dit succesverhaal heb bijgedragen. De hand van de meester is immers altijd wel ergens terug te zien.

Welnu, eenieder, die mij bij de schaatslessen voor kinderen in de Leidse IJshal bezig heeft gezien, weet dat vallen tot mijn vaste repertoire behoort met als hoogtepunt de buikschuiver.

Wat dat aangaat heeft Tijmen de lessen van zijn jeugdtrainer niet beschaamd, door tijdens de 1000 meter in de bocht op volle snelheid onderuit te gaan.
Natuurlijk heeft hij zich de volgende dagen fantastisch herpakt en ik wil Tijmen, Gerard, Willeke en Nienke van harte feliciteren met dit succes.

Als oude rot wil ik de wereldkampioen junioren een welgemeend advies geven. Laat het vallen bij deze ene keer. Ik heb gezien, dat je het nog kunt!

En ga genieten van de gouden plak. Je hebt er hard genoeg voor gewerkt!

Geen opmerkingen: