woensdag 14 februari 2018

333m.nl

Gisteren is in de voormalige Ton Menken IJsbaan aan de Vondellaan de site 333m.nl gelanceerd.
Vertegenwoordigers van de schaatsverenigingen in de Leidse regio en het bestuur van de Stichting IJshal Leiden waren bijeen om de inzamelingsacties te bespreken, die nodig zijn om een 333-meterbaan mogelijk te maken, nu de gemeenteraad van Leiden morgen vermoedelijk unaniem akkoord gaat met de aanleg van in ieder geval een 250-meterbaan naast zwembad "De Vliet".
Een impressie van deze bijeenkomst is te zien op Omroep West.
Naast de website 333m.nl is er ook een Facebook-pagina waarop iedereen actief met elkaar kan communiceren op de 333 meter mogelijk te maken. Tot oktober hebben we de tijd om de laatste 83 meter bij elkaar te sprokkelen.
Denk niet "Dat kleine beetje van mij helpt niet", want als iedere schaatsliefhebber een klein en soms een groot steentje bijdraagt, dan komen we er gewoon. Want vergis u niet. Hoe meer we zelf weten op te brengen, des te eerder zullen gemeenten bereid zijn om ook de beurs te trekken.
En we hebben heel veel goodwill opgebouwd blijkens de uitspraak van CDA- raadslid Klaas de Vries: "Neem een voorbeeld aan de schaatsers!"
Laten we gezamenlijk dat goede voorbeeld dan ook geven op dat stuk, waar het in de sport om draait: de laatste meters!

Geen opmerkingen: