dinsdag 7 mei 2024

Faunapassageloop of vergane glorie

Na de strandtraining van gisterenavond stond ik vanmorgen om 7 uur naast mijn bed voor een duurloop van ruim 4 kilometer. Ik zit nu in de rustperiode vlak voor de Marathon van Leiden en dan doe je wat korte lopen om de spieren soepel te houden.

Met een temperatuur van ongeveer 13 graden was het niet koud te noemen. Ik liep naar de nieuwe fietstunnel onder de A44, waar sinds een week informatieborden staan. Ik nam de tijd om deze te lezen. 

Waar ik altijd dacht, dat de faunapassage er kwam door de aanleg van het fietspad, bleek het precies andersom te liggen. De Partij voor de Dieren kan tevreden zijn.

Onder de rijzende zon liep ik naar het Valkenburgse meer en vandaar naar de Stevenshof. Onderweg kwam ik "Krasse knar" Richard Dieke tegen, met wie ik al 4 decennia regelmatig schaats.

Thuisgekomen douchte ik me en ontbeet ik daarna. Vervolgens fietste ik naar de volkstuin, waar ik de planten in de kas water ging geven. Daarbij gaf ik mijn ogen goed de kost. De natuur is vaak mooi en niet ver weg.

Via een omweg om het voormalige vliegveld Valkenburg reed ik naar Katwijk aan den Rijn, waar de bibliotheek, waar ik 20 jaar filiaalhoofd ben geweest, ging bekijken. Buurthuis "De Wiek", die pal tegen de bieb aan lag, was gesloopt, de al 10 jaar gesloten meest energiezuinige bibliotheek van Nederland was volledig verpauperd. 

Vergane glorie.

Via Valkenburg en Oegstgeest fietste ik via het Morskwartier naar huis, waar ik een tweetal lunchpakketten klaarmaakte. Daarmee fietste ik voor de tweede keer vandaag naar de volkstuin, waar we met de koekoek op de achtergrond op ons tuinterras ons brood opaten.

Na de lunch vertrok ik naar huis voor wat huishoudelijke klussen. Toen ik net binnen was, kreeg ik van Willem van Vliet deze foto toegestuurd van de Leidse IJshal, die nu als garage dienst doet.

Vergane glorie!

Geen opmerkingen: