woensdag 8 juli 2009

De Regge


Na het ontbijt vertrokken Ike en haar vriendin Ditte voor een fietsvakantie door Duitsland met Berlijn als einddoel. Hun vakantie begon in ieder geval met zonnig weer en een temperatuur van een graad of 23. De andere aanwezige jeugd was vertrokken naar Avonturenpark Hellendoorn. Ik regelde intussen een paar kano's bij Wilgenweard in Nijverdal. Om 12 uur konden we daar terecht.
Op het terras aten we bij de koffie en thee met een stuk taart, voor we om 20 voor 12 met 8 personen op de fiets naar Nijverdal zaten. Om even over 12 waren we bij Wilgenweard, waar we, na de gezondheidsverklaring getekend te hebben, 3 kano's te water konden laten. Vooraf kregen we nog wat uitleg, waarbij vooral de regel, dat je geen andere kano's mocht hinderen tot de nodige hilariteit aanleiding gaf.
In kano 6 zaten Ada en Dik, in 12 Marja, Annemarie en Bert, terwijl Jeroen, Elsa en een zingende dochter boot 12 bevolkten.

Het was een mooie tocht over de Regge. Het was windstil en zonnig, terwijl wij van Nijverdal naar Hellendoorn peddelden. We roeiden tot vlak bij de stuw, waar boot 11 als eerste aankwam. Bij de stuw hielden we een korte pauze, waarna we in anders samengestelde teams over de vrij brede Regge langs de prachtige oevers terug roeiden naar het beginpunt. Jeroen probeerde even uit, hoe ver je in je eentje komt zonder peddels. Niet ver dus.
Boot 12, met aan boord Elsa en Bert, was het eerst terug bij de aanlegplaats. Om 2 uur zaten we op het terras bij de Wilgenweard, alwaar koffie, ijs, patat, kroket en omelet werden besteld. Gezellig koutend zaten we daar een half uur, alvorens Ada een andere, maar ook mooie terugweg wist naar "de Hellendoornse Berg".

Geen opmerkingen: