vrijdag 1 juli 2011

Amstelveen

Vanochtend trok ik de deur om 8 uur achter me dicht. Gestoken in een wielershirt en een trainingsjack ging ik naar een vergadering. Ik had mijn vrouw plechtig beloofd, om me niet in het zweet te rijden, maar 40 km fietsen zonder zweetdruppeltje is natuurlijk niet te garanderen.
De route naar de vergadering van BiebPanel toe was een mooie. Dwars door de Leidse binnenstad reed ik naar de Zijl, om langs het Vennemeer naar Rijpwetering te rijden.
Bij Nieuwe Wetering nam ik het spiegelgladde asfalt langs de A4. Bij Oude Wetering moest ik wachten. De brug ging open voor een 17e eeuws schip met een enorme Oranje-Blanje-Bleu-vlag. Ik ga er gemakshalve maar van uit, dat het een replica is.

Over de Ringvaartdijk fietste ik naar Schiphol-Oost. Daarbij kwam ik langs de plek, waar we in een grijs verleden ooit een roeiboot hebben laten zinken, die we trouwens zelf weer geborgen hebben.
Bij Schiphol-Oost stak ik de Ringvaart over. Eerst fietste ik een stuk langs het Amsterdamse Bos, later dwars door dit in de jaren '30 aangelegde natuurgebied.

Daar ik op een andere plek Amstelveen was binnengekomen dan gebruikelijk, moest ik even navragen, waar ik de bibliotheek kon vinden. Met ruim 42 km op de teller kon ik gaan vergaderen. Ik droogde me af en trok schone bovenkleding aan.
De hoofdmoot van het ochtendprogramma betrof het onderzoek naar de vindbaarheid van materialen. Onze bibliotheek kwam er niet zo goed uit, hetgeen logisch was: in december hebben we alles helemaal opnieuw ingericht en zowel op genre als op PIM geplaatst. Andere bibliotheken, die in dezelfde fase zaten als wij, scoorde ook niet zo hoog.
Na de lunch kwamen enkele mededelingen omtrent de komende onderzoeken van BiebPanel. De afsluiting kwam voor rekening van Albert Boswijk, de auteur van "Economie van Experiences".

In een gloedvol betoog besteedde hij aandacht aan nieuwe vormen van waardecreatie en aan nieuwe verdienmodellen. Zo kunnen we op weg naar de ideale bibliotheek.
Bij het verlaten van de vergadering kregen we een gesigneerd exemplaar van "Economie van Experiences" mee.
Ik was in ieder geval als fietser ervaren genoeg om te weten, dat ik later thuis zou komen dan gedacht. Via Bovenkerk reed ik naar Aalsmeer, waar ik langs de plek fietste, waar ooit mijn stagebibliotheek stond aan de Stommeerweg. Langs de oevers van de Westeinderplassen, waar ik ooit mijn erste toertocht schaatste, met witte schuimkoppen op de golven ten teken, dat de wind op deze wisselend bewolkte dag met af en toe een licht buitje, trapte ik via Kudelstaart naar Leimuiden.
Ik nam de toeristische route door via Rijnsaterswoude langs de Braassemmermeer naar Woubrugge te rijden, waar de boorden van de Wijde Aa mij wachtten. In Hoogmade aangekomen zag ik Dick van Goozen, die iedere woensdagavond skeelerles geeft op de ijsbaan van Leiderdorp. Hij kwam net van zijn volkstuin af. Deze liet hij mij zien.
Beladen met komkommers, pluksla en een grote ui vertrok ik via de Boskade naar Leiderdorp om door de Leidse binnenstad weer op huis aan te rijden, waar om half 7 de kilometerteller 92 km aangaf.

Geen opmerkingen: