donderdag 4 juli 2013

Erik Hazelhoff Roelfzema tunnel

Het had op deze zomerse morgen iets weg van een Alternatieve Wintertriatlon. De onderdelen fietsen en hardlopen zaten er in, maar in plaats van schaatsen kwam skeeleren. Het betrof wel een mini-uitvoering ervan.
De "triatlon" begon met 4 km fietsen. Ik bracht Ada's fiets naar Van Vliet in Voorschoten, waar het rijwiel een grondige opknapbeurt zou krijgen met het oog op de fietsvakantie.
Aansluitend liep ik met een klein bochtje extra de 4 km naar huis, waar ik mijn skeelers onderbond en naar de Via 44 reed. Zo skeelerde ik naar de Erik Hazelhoff Roelfzema tunnel.

Deze is genoemd naar de "Soldaat van Oranje".

Deze fietstunnel met aan weerszijde prachtig mozaïekwerk heeft een lieve cent gekost, maar dan heb je ook wat.

Vanaf de westzijde is de tunnel minder steil, dus skeelerend is deze prima te nemen. Dat geldt iets minder voor de parallelweg van de Kniplaan. Op een paar plekken moet je je toevlucht nemen tot het trottoir, daar de straatstenen in een visgraatmotiefje het gevoel geven van fietsen over kasseien. Nu ligt er op het grootste deel asfalt, dus je kunt daar, ook al is het asfalt niet overal even glad, toch redelijk goed skeeleren.
Bij station Voorschoten kom je dan weer op het supergladde asfalt van de Velostrada.
Met een extra bocht, doordat ik over het fietspad langs de Rijndijk reed, skeelerde ik op huis aan. Na 4 km fietsen, 4 km hardlopen en 15 km skeeleren spoelde ik het zweet van de 23 km lange Alternatieve Wintertriatlon van mijn lijf. Deze afwisselende training was me prima bevallen.

Geen opmerkingen: