maandag 28 december 2015

Kjeld klopt Kramer

Vanmorgen was het eindelijk wat frisser weer, toen ik naar de Vondellaan fietste om in de Leidse IJshal schaatsles te gaan geven aan kinderen. Bij aankomst was het al druk. Er stond bij de ingang een rij tot buiten aan toe.
Bij het inrijden feliciteerde ik de uit Hoogmade afkomstige schaatstrainers Jan van Schie en Gé van Goozen met de overwinning van Kai Verbij op het Nederlands kampioenschap op de 500 meter. Met een genenpakket, dat voor de helft afkomstig is uit Hoogmade, doe ik dat volgaarne.
"Jullie staan met 1-0 voor", zei ik als IJVL-lid: "Maar vanavond staan we weer gelijk!"

En inderdaad maakte Kjeld Nuis zijn favorietenrol waar door op de 1500 meter Sven Kramer te onttronen. En hoe: hij sloeg een gat van bijna 3 seconden op de meest gelauwerde schaatser ooit.
Met Leen van der Niet gaf ik op de binnenbaan les aan een groep van 18 kinderen. Een staalkaart aan oefeningen passeerde de revue. Naast diep zitten en de afzet kwamen ook de slalom, de start, het remmen en het vallen aan de beurt. Het lesuur, dat we met tikkertje beëindigden, vloog voorbij.
Dat gold vanmiddag ook op mijn werk. Het was de hele middag zeer druk, terwijl er ook nog een paar karren vol boeken stonden van afgelopen donderdag. Zodoende had ik niet eens tijd om op internet de uitslagen te bekijken van het NK in "Thialf".
En dat loog er niet om. Want niet alleen Kai en Kjeld werden kampioen, ook de in oktober al "afgeschreven" Margot Boer pakte in Heerenveen haar 5 nationale titel op de 500 meter.
Van de 6 kampioenen tot nu toe komen er 3 uit de Leidse regio. De helft van de Nederlandse kampioenen heeft dus leren schaatsen in de Leidse IJshal. En wie weet reed er vanmorgen tussen de 129 kinderen, die schaatsles kwamen nemen, wel weer een toekomstige kampioen rond....

Geen opmerkingen: