woensdag 2 maart 2022

Aswoensdag

In de katholieke traditie is het vandaag Aswoensdag. Het askruisje krijg je met de woorden: "Gedenk, mens, dat je stof bent en tot stof zult wederkeren." Met het dreigement van Poetin dat de atoomwapens op scherp worden gezet, wordt deze zin ineens wel heel concreet.
Nu kun je je laten leiden door zaken, waar je toch geen invloed op hebt, maar je kunt je ook richten op zaken, waarbij je je medemensen wel een plezier mee doet.

Zoals schaatsles geven aan kinderen in de Leidse IJshal. Het was vandaag met 143 kinderen lekker druk. Jacob Vredenborg en ik hadden een groep van 143 kinderen, waarbij we met 6 pilonnen een speelse les hadden met veel verschillende oefeningen en het laatste kwartier spelletjes.
Na de thee in de kantine fietste ik in het zonnetje via de Boerenmarkt, de Hardloopwinkel en "De Helianth" naar de bouwplaats van IJshal "De Vliet". Daar gaat men de hoogte in.

In deze tijd kan "daar gaat men de lucht in" verkeerde associaties oproepen.
Thuisgekomen lunchte ik met mijn vrouw. Daarna fietsten we naar Katwijk toe, waar we om 4 uur een afspraak hadden met Edwin Minnee. We waren volgens mijn liefhebbende echtgenote wel toe aan een knipbeurt. We waren in augustus dan ook voor het laatst geknipt.

Voordat we ons haar lieten kortwieken, wandelden we samen over het strand, waar de gevolgen van drie stormen op rij goed waren te zien aan de jongste duinenrij.
Alleen heet het hier niet "Dat je stof bent en tot stof zult wederkeren." Hier heet het: "De zee geeft, de zee neemt!"

Geen opmerkingen: