vrijdag 20 oktober 2023

Geen geldig toegangsbewijs

Om 10 over 5 stapte ik in regenpak op de fiets om voor de tweede keer vandaag naar IJshal De Vliet te rijden op deze kletsnatte dag,

Ik stalde mijn fiets en wandelde naar de trainerskleedkamer, waar ik mijn regenpak uitdeed en mijn langlaufschoenen aantrok. Daar deze achter de tribune is gelegen, moest ik voor een tweede maal door de toegangspoortjes. De klok was na het toiletbezoek inmiddels op 17.45 gesprongen, het moment waarop de schaatsles van de IJVL begint. 
Ik scande mijn toegangspasje en daar stond te lezen: "Geen geldig toegangsbewijs."

De penningmeester van de IJVL stond bij de toegangspoort en probeerde het met een paar andere nog niet afgehaalde passen met hetzelfde resultaat. Pas toen anderen de ijsbaan verlieten kon ik met een paar minuten tijdverlies naar binnen glippen.

De Tour wacht op niemand. Dat gold ook voor de training van de IJVL. De trainer van de beginnersgroep zag de groepen reeds over de 250-meterbaan rijden. Joost Wösten nam een absolute beginner onder zijn hoede, ik kreeg een drietal andere kinderen. Twee ervan hadden al een jaar training van me gehad, de derde was een nieuwkomer, die al een redelijke slag had. Daar je altijd uit moet gaan van het niveau van de groep, paste ik mijn training aan.
Sommige oefeningen van "Klein Duimpje" kwamen terug, maar ik voegde ongeveer de helft aan "nieuwe" oefeningen toe. Zo werd het een redelijk serieuze les.

Dat krijg je ervan, als je geen geldig toegangsbewijs in je bezit hebt....

Geen opmerkingen: