woensdag 8 november 2023

Muziek

Vanmiddag stond de tweede middag van de 13 weken durende schaatslessen voor kinderen in IJshal De Vliet in de agenda. 

Het grootste deel van deze groep bestond uit kinderen uit Oegstgeest. Bij binnenkomst kreeg ik van coördinator Erik van Kordelaar te horen, dat er vandaag 20 kinderen bij kwamen van "De Morskring".
Door een herindeling van de groepen ging ik van B naar C en bestond mijn groep in plaats van 15 kinderen uit 20 kinderen. 

Een behoorlijk grote groep, maar doordat het een vrij homogene groep was, was deze goed te hanteren. Na een rondje inrijden begonnen we aan het thema "Muziek".

We begonnen met de piano. Gezeten op een krukje werd het diep zitten geoefend.  Een schuiftrompet en een dwarsfluit zorgden voor wat meer evenwichtsoefeningen.

Een meisje meldde, dat ze harp speelde. Op een krukje werd tegelijkertijd het diep zitten en het evenwicht geoefend. Deze combinatie kwam terug bij de viool en de cello.
Aansluitend kwam de ritmesectie aan bod. Een rondje trommelen werd gevolgd door met één been de maat slaan, terwijl het andere been op het ijs bleef. Als je de maat stampt, dan glij je behoorlijk goed naar voren. Na een rondje kwam het andere been aan bod, gevolgd door tweemaal links en tweemaal rechts. Als sluitstuk eenmaal met links en eenmaal met rechts.

De gitaar ging een tweetal rondjes mee. Eerst akoestisch en de volgende ronde als rockgitaar. Het ritme ging fors omhoog en de bewegingen werden zoals bij hardrock. Evenwichtskunst was verijst, pardon, vereist.

Bij hardrock hoorde ook de drums. dus de armen en de benen moesten ritmisch bewegen op de ijsvloer.
De dirigent kwam er aan te pas. Een rondje evenwichtskunst.

We sloten af met de keyboards. Bij sommige groepen waren de toetsenisten ingebouwd tussen de orgels en synthesizers. Je moest dus alle kanten op kunnen bewegen. Evenwicht bewaren werd zo een hele opgave.
Er zit muziek in deze schaatsgroep!

Geen opmerkingen: