zondag 6 december 2009

Dubbele petten

Als er iets is, waar politici bang voor zijn, dan is het de beschuldiging, dat ze met dubbele petten op zitten. In februari zou dat zomaar ineens het geval kunnen zijn door de enorme progressie van Kjeld Nuis op de 1500 meter.

In korte tijd wist deze Zoeterwoudse schaatser, lid van "mijn" IJVL, zijn persoonlijk record terug te brengen van 1.47.08 via een paar keer 1.46 naar 1.44.43. En dan moet Salt Lake City nog komen. Als hij zich nog een paar keer zo fors weet te verbeteren, dan ligt deelname aan de Olympische Spelen binnen handbereik en wie de geschiedenis van de Winterspelen een beetje kent, weet, dat er in de uitslagen ALTIJD verrassingen voorkomen.
Het zou dus zo maar kunnen dat de Zoeterwoudse wethouder Sjaak Stuijt ineens met het probleem van de dubbele petten komt te zitten. Behalve wethouder van het weidse en groene Zoeterwoude, is hij ook nog voorzitter van het bestuur van de IJVL. Sterker nog, met Wil Verbeij komt 40% van het bestuur van de IJssport Vereniging Leiden uit Zoeterwoude!
Nu zou het natuurlijk een zeer efficiënte manier van huldigen zijn: je hoeft maar één toespraak te houden voor zowel gemeente als IJVL. En efficiënt is Sjaak wel. Met schaatsen heeft hij een zeer efficiënte slag. Ik ben diverse keren met Sjaak Stuijt tochten wezen rijden op natuurijs. Via zijn mobieltje overlegde hij met zijn ambtenaren, zodat de gemeente Zoeterwoude vanaf de Oostvaardersplassen draaiende gehouden werd. In managementjargon: besturen op afstand.
Maar behalve een goed bestuurder is Sjaak Stuijt ook een heel prettig mens in de omgang en absoluut integer. Ook het probleem van de dubbele petten wist Sjaak, blijkens deze foto, genomen bij een paar graden onder nul, op zeer efficiënte wijze op te lossen.

Geen opmerkingen: