donderdag 22 december 2016

RTL4

Zoals iedere donderdagmorgen fietste ik naar de Vondellaan voor het schaatsen met de "Krasse knarren" in de Leidse IJshal. Met een peloton van een man of 20 reden we voor de laatste keer in 2016 onze piramide van 125 rondjes.
Het ijs was zoals gebruikelijk zeer glad, dus het schaatsen ging probleemloos. Bij de korte series moest ik af en toe een gaatje laten vallen, maar over het algemeen ging het goed. En de 25 rondjes, waarbij ik op kop reed, gingen heel goed. Dit was mijn beste 5 kilometer van 2016. Lest best dus.

Dat gold niet voor de laatste 15 rondjes. Daar de hele hal vol stond met leerlingen van een middelbare school, voegde ik de serie van 10 en 5 rondjes samen. Wierd Wagenmakers was de eer gegund om deze in een serie van 5, 4, 3, 2 en 1 ronde te volbrengen.
De eerste 5 rondjes gingen na een hapering goed, de 4 ook, maar doordat we van de ijsmeester het sein kregen om te stoppen, ontaarde de laatste rondjes van 2016, doordat de een wel en de ander niet doorschaatste, in een chaos. In stijl dus.

Terwijl ongeveer 150 leerlingen het ijs op stoven, zaten we met een kleine 20 man in de kantine van de Leidse IJshal. Op weg hier naartoe werd ik gewezen op een aankondiging, dat op Tweede Kerstdag RTL4 om 11 uur 's ochtends opnamen komt maken in onze kunstijsbaan aan de Vondellaan. Kom dus met kinderen en kleinkinderen, zodat de Leidse politiek kan zien, dat ook de jongste generatie schaatsers kunstijs nodig heeft.

Daar de ijsbaan Tweede Kerstdag van kwart over 8 tot kwart over 10 open is voor hardrijders, is dit wellicht een mooie gelegenheid om het Kerstdiner er vanaf te schaatsen.

Geen opmerkingen: