zondag 18 december 2016

Zorg en zekerheidloop

Vanmiddag liep ik voor het eerst in 3 weken weer een keer hard. Vanaf huis liep ik langs de molen naar de rand van de Stevenshof.
Na een kilometer ging ik mijn linkerlies voelen. Vorige week kreeg ik hier door het ontzien van mijn rechterkuit bij de 1000 rondjes van Leiden af en toe last van. Ik koos voor zekerheid en ging een stukje wandelen, waarna de lichte pijn verdween en ik het tempo weer wat op kon voeren.
Onder het lopen van een rondje van 7 kilometer had ik tijd om na te denken over Zorg en Zekerheid. Dat zij de sport sponsoren vind ik prima. Ik doe zelf met enige regelmaat mee aan lopen uit het Zorg en Zekerheid Circuit.

Dat de zorgverzekeraar aan de weg timmert met basketbal is evenmin een geheim: ZZ Leiden draait mee in de top.

Maar sinds vorige week weet ik, dat de torenhoge ambitie van Zorg en Zekerheid er toe kan leiden, dat het kunstijs in Leiden kan gaan verdwijnen doordat de lobby rond ZZ Leiden zo succesvol is geweest bij het college van Burgemeester en Wethouders.

De topsporthal gaat tussen de 14 en 25 miljoen euro kosten, fors boven het begrote bedrag van 11 miljoen. Bij iedere andere gemeente is zo'n verschil tussen de diverse kostprijzen en een zo forse overschrijding overschrijding bij voorbaat kansloos. Maar niets lijkt op Leiden.
Het geld van IJshal "De Vliet" wordt overgeheveld naar de tribunes van Zorg en Zekerheid, waardoor op termijn de schaatsers in de Leidse regio dakloos worden.

Ik vraag me af, wat er gebeurd zou zijn, indien Zorg en Zekerheid ijshockeyclub Leiden Lions met dezelfde bedragen als de basketbalclub gesponsord zou hebben. Reken maar, dat er dan veel publiek af gekomen zou zijn op de landskampioen ijshockey uit de Sleutelstad. Dan had die nieuwe IJshal er allang gestaan!

Maar het is zo niet gelopen en nu zitten de schaatsers met de gebakken peren.
Ik vraag me af, wat schaatsers uit de Leidse regio nog bij Zorg en Zekerheid te zoeken hebben? Zou het helpen, als alle schaatsers in deze jaarlijkse overstaptijd massaal hun zorgverzekering bij Zorg en Zekerheid opzeggen met de vermelding "Schaatshal"?

Geen opmerkingen: