donderdag 5 januari 2017

Scheuren

Voor mij was het de laatste ochtendtraining in deze Kerstvakantie. Morgenochtend moet ik werken. In de Krokusvakantie ben ik weer van de partij.
Ik fietste vanmorgen naar de Vondellaan, waar het in de Leidse IJshal al behoorlijk druk was. Net als vorige week zag het er naar uit, dat de donderdag de drukste dag zou gaan worden.
Bij het inrijden moest je dus goed opletten in de bochten. We komen immers om kinderen schaatsles te geven, niet om hen te scheppen.

Het was bij de schaatsles dus ook druk. Met Jacob had ik een groep van 12 kinderen op een vrij smalle strook op de binnenbaan. Bij deze groep zat ook mijn buurjongen met een paar vrienden, die normaal gesproken op de buitenbaan rijden en graag wilde scheuren. De voornaamste drijfveer was om eerder dan de vrienden aan de overzijde van de binnenbaan te zijn.
Als trainer moest ik hier rekening mee houden, net zoals met de kinderen, die niet willen scheuren. Speelse oefeningen helpen hierbij.
Om hun energie in goede banen te leiden, besloot ik de schaatsles met eerst een estafette en daarna met tweelingtikkertje.

Na op de buitenbaan nog even uitgereden te hebben, trok ik in kleedkamer 2 mijn kluunschaatsen uit. Daarbij zag ik, dat er in een van de Salomons langlaufschoenen een scheurtje in het kunstleer aan de bovenzijde. Dit scheurtje wordt natuurlijk steeds groter door het gebruik. Op de binnenbaan is dit nog niet zo'n probleem, maar als je op natuurijs in de sneeuw schaatst....
Ik heb verder geen gekke dingen met mijn schoenen gedaan, dus ging ik terug naar de winkel van Ooms Sport. De schoenen zijn nog geen jaar oud, dus ik neem aan, dat dit nog gewoon onder de garantie valt. Lenny Keur heeft er een foto van gemaakt. Dinsdag hoor ik er meer van.

Geen opmerkingen: