vrijdag 20 januari 2017

Wisselen

Heel de wereld keek tussen half 6 en 6 uur naar de spectaculaire wissel van Barack Obama en Donald Duck, pardon Donald Trump.

Heel de wereld? Nee, in de Leidse IJshal hield een kwartet trainers en een kleine 30 kinderen moedig stand. Zij bleven gewoon actief hun sport beoefenen, terwijl aan de andere kant van de Atlantische Oceaan de 45e president van de Verenigde Staten werd geïnstalleerd.

Geheel in de sfeer van deze dag, gaf ik me ook over aan een wissel.

Mijn een jaar geleden gekochte Salomon S-lab Vitane Pro ruilde ik, daar er wat scheurtjes kwamen aan de bovenkant van de schoen, waarschijnlijk doordat het stiksel te strak was.

In de winkel van Ooms Sport paste ik de S-Lab Skate Pro. Ze pasten als gegoten. Er is een bekend gezegde hierover.

De schaatsles zelf verliep zoals het presidentschap van Trump vermoedelijk ook gaat verlopen: chaotisch.
Op het binnendeel van de binnenbaan werden kinderen getest op hun schaatsvaardigheden door Marion Poldervaart, terwijl Walter Boon met het oog op de schaatswedstrijden één kind extra techniektraining gaf. Daarnaast waren er een zestal proefleskinderen van zeer uiteenlopend niveau, die ingepast moesten worden in mijn "beginnersgroep", wat in samenwerking met Dirk Zwitser redelijk goed ging tot het moment, dat Margreet Hetebrij met een van de kinderen uit haar groep even naar de EHBO moest voor een klein wondje en Dirk die groep even overnam.
Het was even spitsroeden lopen, daar ik soms op 3 plaatsen tegelijk moest zijn met de uiteenlopende niveau's en de aandacht, die ik aan de kinderen, die er voor het eerst waren, wilde geven. Ik was dan ook blij, dat Dirk na 5 tot 10 minuten weer terugkwam naar mijn groep.
We sloten de les traditioneel af met tikkertje. Er waren 4 trainers tikker. Als een kind getikt was, kreeg deze een technische oefening. Of een praktische: "Ruim de kleine pilonnen op!"

Na afloop gaf ik mijn handtekening voor de inschrijving als lid van de Koninklijke vereniging "De Friesche Elf Steden" aan zowel Walter als Marnix Boon. Ik heb er alle vertrouwen in, dat deze broers de Tocht der Tochten kunnen volbrengen.
Samen met Walter fietste ik naar de Stevenshof terug, waar het nog steeds een drukte van belang met jeugd was op het ijsbaantje, waar ik vanmiddag ook eventjes geschaatst heb. Het waren achteraf mijn laatste streken op mijn Salomon S-lab Vitane Pro.

Geen opmerkingen: