zondag 9 april 2017

Bokjespringend over de finish

Vandaag stond er de langzamerhand traditionele "Hollen door de bollen" op het programma. Gisteren gaf mijn Elfstedenmaat Jaap de Gorter het goede voorbeeld met "Rollen door de bollen".

Om half 9 pakte ik mijn fiets uit de schuur en reed door de momenteel prachtige Bollenstreek naar Lisse toe, waar ik me om half 10 net voor Sebastiaan Scargo inschreef voor de 10 kilometer. Met het oog op de marathon van Leiden wilde ik vandaag 20 kilometer hardlopen. Mijn marathonschema had al genoeg averij opgelopen.

Een kwartier later begon ik aan de eerste 10 kilometer. In mijn eentje. Daar ik het prachtige parcours inmiddels op mijn duimpje ken, kon ik zonder aarzeling op pad en haalde ik veel wandelaars in.

Op het stuk onverhard pad tussen de 3 en 4 kilometer, kwam ik iemand van de organisatie tegen.
"Ben je niet te vroeg?", kreeg ik te horen.
"Ik neem alvast een rondje voorsprong", antwoordde ik, maar ik dacht: "Misschien zeiden ze dat vorige week wel, toen Kees aan de hemelpoort aanklopte."


Ik liep door door het kleine paradijs, dat de Bollenstreek op dit moment is. Na ruim 4 kilometer was de eerste drinkpost. Verderop de moest ik wel even langs de kant van de weg de puike werking van de plaspillen ervaren. In een week tijd ben ik 2 kilo kwijtgeraakt. De weegschaal gaf vanmorgen 65 kilo aan.
Na een rondje door het Keukenhofbos kwam ik na bijna 55 minuten aan op de atletiekbaan, waar ik Marjolein Donkerbroek tegen het lijf liep. Met deze IJVL-er zou ik na een kwartier rust de volgende ronde van 10 kilometer gaan lopen.


In een marathontempo liepen we op deze zonnige lentedag gezellig pratend in het tweede deel van het kleurrijke lint door de bollenvelden. Ondertussen zaten we ons te verkneukelen om de manier wij over de eindstreep zouden gaan. Na iets een uur een uur beleefde Lisse een primeur. Voor het eerst gingen er wegatleten bokjespringend over de finish!

We hebben er vaak genoeg op getraind.

Na wat gedronken te hebben, was er het gebruikelijke fotomoment. Ik was in 1.03.12 191e geworden en Marjolein in 1.03.14 127e. Zij heeft duidelijk meer sprongkracht.

We wandelden terug naar de finish, waar we even met speaker Teun de Reede praatten. Zodoende zag ik mijn collega Josien Messemaker in 1.15.26 binnenkomen, terwijl ook Jante Vernhout haar wandeling van 21 kilometer had volbracht. Ze is aan het oefenen voor de nacht van de vluchteling. Wie Team Vernhout wil sponsoren, kan dat HIER.
De koek was nog niet op, want er volgde een kinderloop. Vooral de loop van de 4- tot 8-jarigen was erg leuk. Natuurlijk is het ontroerend als je kleuters 800 meter ziet hardlopen, maar er liep ook een groot talent rond. De winnaar deed 3.16 over de 2 rondjes. Ik vermoed, dat hij me er vierkant uit loopt!

Langs de zeer kleurrijke tuin van mijn oudste broer fietste ik via Voorhout en Oegstgeest naar onze volkstuin, waar ik bij Ada een kop thee dronk. Thuis gekomen douchte ik me na 20 kilometer hardlopen en 44 fietsen, voordat ik het slot van de kasseienklassieker Parijs-Roubaix bekeek. De Belg Van Avermaet kwam als eerste over de meet. Stybar werd tweede en Lissenaar Sebastiaan Langeveld kwam met de derde plaats het podium.

Het was al met al een prima dag voor Lisse. Maar dat wisten we al!

Geen opmerkingen: