maandag 8 juli 2019

Elastieken

Vanavond hadden we de wekelijkse droogtraining van de IJVL. Ik haalde Jos Drabbels op, met wie ik samen naar het clubhuis van wielervereniging "Swift" reed. Toepasselijk, want Mike Teunissen, die net als Jos geboren en getogen is in Ysselsteyn, had 2 dagen in de gele trui rondgereden.
Vanmiddag verloor hij de gele trui aan etappewinnaar Julian Alaphillipe. Teunissen reed aan een elastiek aan de staart van het peloton. In de laatste 30 kilometer knapte dat elastiek.
Onder leiding van Jaap de Gorter hadden we in "Cronesteyn" hadden we een training, waarbij elastiek de hoofdrol speelde.
Eerst werden de beenspieren flink getraind. We moesten schaatsstappen doen, terwijl het been werd teruggetrokken door het aan de balken van een houten brug vastgemaakt elastiek. Een korte maar pittige krachttraining. Tussendoor liepen we telkens een rondje van een meter of 300 voor de volgende serie elastiekoefeningen.
In tweetallen deden we schaatsstappen en bochtstappen in de elastieken, terwijl je werd tegengehouden. Ook pittig voor degene, die "alleen" moest tegenhouden. We kregen van deze training inderdaad elastieken benen.

Geen opmerkingen: