dinsdag 3 augustus 2021

Bont zandoogje

Vanmorgen dronk ik met mijn vrouw koffie en thee in de achtertuin, nadat ik gekeken had naar de gouden teamsprint van Oranje in Tokyo. Passieve sportbeoefening dus, terwijl Ada voor het ontbijt was gaan zwemmen in het Valkenburgse meer. Uit eigen ervaring weet ik, dat je daar erg nat wordt!

Terwijl met elkaar zaten te praten, zagen we een mooie vlinder langs vliegen en een een tijdje op een bloemblad zitten. Te kort om er een mooie foto van te maken, maar lang genoeg om op te zoeken, dat het een bont zandoogje was.

Voor de late lunch fietste ik naar de Leidse binnenstad voor wat boodschappen. Voor mijn verjaardag had ik "Hersenen willen lezen" van Erik Scherder cadeau gehad.

Nu had mijn vrouw nog een boekenbon liggen, en zij vroeg mij of ik "De tuinjungle" van Dave Goulson wilde halen. 

Als goed bibliothecaris heb ik ruim 40 jaar mensen aan de door hen verlangde boeken geholpen, dus ik voldeed volgaarne aan dit verzoek. Bij Boekhandel De Kler zag ik  "Het Petrus mysterie" van Jeroen Windmeijer liggen. Op de terugweg van de strandtraining had ik het gisterenavond over dit boek van de Leidse Dan Brown gehad. 

De belangstelling was gewekt en daar er nog wat geld op de boekenbon stond, was de koop snel beklonken.
Na thuis in de achtertuin geluncht te hebben, vertrok mijn vrouw naar de volkstuin. Ik zou een uur later komen. Het zou wat later worden, daar er bij "Het Haagsche Schouw" een ongeluk was gebeurd en de politie sporenonderzoek deed. 

Daar ik geen ramptoerist in eigen wijk wilde spelen, reed ik een blokje om. Op de volkstuin dronk ik thee met Ada en gaf ik de pas gepote boerenkoolplantje wat water. Onder een donker wolkendek, waaruit echter geen regen viel, fietste ik rond een uur of 5 naar huis.

Geen opmerkingen: