zaterdag 31 juli 2021

Vliegveld Valkenburgloop of "Je kunt wel boos worden, omdat je in een file staat, maar je staat nog steeds in de file!"

Het had gisteren en vannacht behoorlijk geregend.

Ook de maximumtemperatuur hield niet over.

Het weer had meer weg van het weer in september dan dat van hartje zomer.

Na vanmorgen boodschappen gedaan te hebben fietsten mijn vrouw en ik naar "De Helianth" om boodschappen te doen. Met deze 8 kilometer kwam de totaalstand van juli op 1212 kilometer uit, waarvan 560 kilometer van onze fietsvakantie in Midden-Nederland.
Thuis gekomen trok ik mijn sportkleding aan en om 12 uur was het droog. Geheel conform de voorspelling van Buienradar. Daarna zou het droog blijven, dus wat kon er mis gaan?

Nou, heel wat. Bij de A44 aangekomen gingen de hemelsluizen open. Ik rende naar het restaurant aan het Valkenburgse meer, waar ik na zo'n 500 meter kon schuilen. Onder een afdak kon ik er voor zorgen, dat ik niet nog natter werd.

In mijn schuilplaats kon ik nadenken over de wijze les, die een  buurman eens geleerd heeft van een vrachtwagenchauffeur: "Je kunt wel boos worden, omdat je in een file staat, maar je staat nog steeds in de file!"

Een mentale les, die iedere sporter zich ter harte kan nemen: maak je niet druk om zaken, waar je toch geen invloed op hebt!
Dat deed ik dan ook, toen de ergste regen na een minuut overgetrokken was. In de regen liep ik langs het Valkenburgse meer, waar de opvolgers van Olympisch kampioen Kiran Badlou zich aan het klaarstomen waren voor Parijs 2024.

Het moge duidelijk zijn, dat de combinatie van Valkenburg en veel regen in juli 2021 topdagen beleven.

Bij de werkzaamheden bij Valkenburg ter verbreding van de Tjalmaweg was het eindelijk droog. Een waterig zonnetje brak door en bij mij het besef, dat de Rijnlandroute wel eens eerder klaar zou kunnen zijn dan deze kabinetsformatie.

Daarna liep ik richting Panbos, dat ik passeerde. Ik liep een rondje om voormalig vliegveld Valkenburg.

Zo liep ik ook naar onze volkstuin, waar Ada op mij wachtte met thee en een paar boterhammen met kaas. Zo had ik voldoende brandstof getankt voor de laatste 4 kilometer naar huis. Geheel in de lijn van het wisselvallige weer van de afgelopen tijd kreeg ik in dit betrekkelijk korte stuk nog een tweetal buien over me heen.

Thuisgekomen zag ik, dat de regenmeter sinds gisteren op 18 millimeter neerslag stond, hetgeen overeenkwam met de gegevens van KNMI-meetpunt Voorschoten
Onder de douche kon ik tevreden terugblikken op de trainingsloop in aanloop naar de marathon van Leiden. Met dit rondje om "Fliegerhorst Katwijk" had ik 16,1 kilometer gelopen.

Als een verlate verzetsdaad had ik de 10 Engelse mijl gelopen. Daar hadden de Duitsers niet van terug!

Geen opmerkingen: