donderdag 29 juli 2021

Dagpauwoog

Mijn vrouw is een bikkel. Zij ging vanmorgen bij een graad of 12 zwemmen in het Valkenburgse meer.

Windkracht 5 maakte de gevoelstemperatuur nog een stuk frisser.

Zelf had ik een doktersattest om in deze omstandigheden niet te mogen zwemmen. Met mijn teer gestel werd dit ten stelligste afgeraden.

Zodoende was ik gedwongen om thuis de Olympische Spelen te volgen. Dat had ook met zwemmen te maken. De Katwijker Arno Kamminga won zijn tweede zilveren medaille.

Na het ontbijt deden we thuis wat kleine klusjes, waarna we naar Bever in de Breestraat fietsten. Ada wilde speciaal wasmiddel voor jassen kopen. Met mijn persoonlijke modeadviseur erbij kocht ik een nieuwe afritsbroek.

Thuisgekomen maakten we ons brood klaar en fietsten naar de gehuurde Greenwheelsauto. Voor het eerst sinds mijn vertrek bij de bibliotheek in Katwijk zou ik weer een auto besturen.

We moesten een bestelling ophalen, die te groot was om met de fiets op te halen. Deze bestelling brachten we naar de volkstuin, waarna we de Greenwheelswagen terugbrachten naar de standplaats.
Samen fietsten we naar de volkstuin, waar we lunchten. Het zou een zonnige middag worden.

Op de tuin zagen we deze dagpauwoog op en om de bloemen.

Vlinders hebben de onhebbelijke neiging, om niet rustig te blijven zitten als je een foto wilt maken.

Ada rooide een paar bedden aardappels, terwijl ik deze en andere bedden vrij maakten van heermoes, gras en brandnetels. Dat laatste ging niet altijd goed. Maar verder was het middagje op de tuin geen straf.

Geen opmerkingen: