maandag 12 juli 2021

Rustdag

In de Tour de France was het vandaag een rustdag.

Voor ons ging dat in zekere zin ook op. Na gisteren thuisgekomen te zijn na een fietsvakantie van 8 dagen, waarin we 560 kilometer hadden weggetrapt, grotendeels met bepakking.

Gisterenavond kwam onze kleinzoon weer een nachtje logeren. In zijn geval kun je echter spreken over een volle nacht, want de driejarige sliep klokje rond.

Vanmorgen draaiden we de eerste was, terwijl ik met de peuter naar een speeltuin ging. Na de lunchging ik naar "De Helianth" om de voorraad levensmiddelen aan te vullen, terwijl Ada met onze logé naar de volkstuin ging. Na de boodschappen thuisgebracht te hebben, fietste ik er ook heen. Zo kon ik de laatste aardbeien oogsten. 

Na het avondeten fietste ik naar Jos Drabbels, die vanavond de droogtraining van de IJVL op "De Bult" zou verzorgen. Daar het om 5 uur geregend had, vielen de buikspieroefeningen in het inmiddels kletsnatte gras af.

Logischerwijze waren het vooral de beenspieren, die vanavond aan het werk gezet zouden gaan worden. Na het inlopen volgden vier Steigerungen en schaatssprongen op de trap, gevolgd door een serie "silly walks" op de touwladder. Je moet toch wat als je kampioen wilt worden.

Om de beenspieren extra te prikkelen, kwamen de elastieken tevoorschijn. Krachttraining gepaard aan de schaatstechniek. Het was al met al flink zweten op deze ondanks de bewolking warme zomerdag.

Het begrip "rustdag" is dus relatief.

Dat gold niet voor de fikse regenbui, die net na de droogtraining losbarstte. De droogtraining was dan wel droog verlopen, om droog te blijven bleven we toch maar 20 minuten schuilen in de kleedkamers van wielervereniging "Swift". Door deze gedwongen rust hadden we toch weer een directe link met de rustdag in de Tour de France....

Geen opmerkingen: