woensdag 14 juli 2021

Korte Vlietloop

Langzamerhand moet ik gaan beginnen met de voorbereiding op de marathon van Leiden, die dit jaar voor 10 oktober op de agenda staat. Bij de aanvang van het schaatsseizoen nota bene!

Tijd om de benen te laten spreken dus. Na vanmorgen boodschappen te hebben gedaan in de Leidse binnenstad, onder andere op de boerenmarkt, trok ik om 11 uur mijn sportkleding en mijn hardloopschoenen aan en trok de voordeur achter me dicht.

Voor half juli was het een frisse dag te noemen, maar dat vond ik helemaal niet erg. Hardlopen met temperaturen boven de 25 graden is geen pretje. Temperaturen van een graad of 18 is wat dat aangaat een stuk aangenamer.
Ik liep via de rand van de Stevenshof naar Ter Wadding, waar ik een klein rondje door dit kleine bos liep. Daarna liep ik aan de Voorschotense kant langs de Korte Vliet tot aan de Vliet, maakte daar een bocht en liep over de Hooghkamerbrug.

Aan de Leidese kant gekomen liep ik ook weer naar de Vliet toe, om daarna aan de Leidse kant van de Korte Vliet naar de Haagweg toe, waarna ik in de Stevenshof een kilometer over de Rijndijk liep. Thuis gekomen had ik 11 kilometer gelopen. Zeg maar een kwart van de marathon.

De marathontraining is begonnen!

Geen opmerkingen: