donderdag 15 juli 2021

Nieuwe schoenen

Het werd met het oog op de marathon van Leiden op 10 oktober langzamerhand tijd om nieuwe hardloopschoenen te gaan kopen. Met name met het oog op de goede demping bij het neerkomen.

Zoals bij deze pensionado gebruikelijk is, koos ik niet de kortste weg naar de Hardloopwinkel in Leiden. Ik fietste via de volkstuin, waar ik wat gisteren in de grond gezette slaplanten water gaf, omdat dat nodig was.

In Limburg denken ze daar anders over.

Na nog wat heermoes te hebben gewied trapte ik naar de voedselbank in Leiden, waar ik wat spullen afgaf om daarna door te rijden naar de Hardloopwinkel. Mijn vorige Mizuno Wave Horizon 4 heb ik anderhalf jaar geleden gekocht net voor de coronacrisis uitbrak.
De keuze was heel simpel: het zou weer Mizuno worden. De reden is eveneens heel simpel. Bij de meeste andere hardloopschoenen ga je bij een nat wegdek slippen.

Het is dus niet zo, dat ik hiertoe onder druk ben gezet door mijn schaatsvrienden Jan en Henk Versteegen en Wim van Huis. Mizuno sponsort de marathon van Osaka. En laat de meezinger "Osaka" nu met afstand de grootste hit zijn van "The Shoes".

De verkoper in "De Hardloopwinkel" kwam aanzetten met een paar blauwe schoenen.

Na een klein rondje hardlopen was de keuze snel gemaakt. 

De keuze betrof de Mizuno Wave Sky 4.

Mochten jullie op 10 oktober bij de Marathon van Leiden een loper door de lucht zien zweven.....

Geen opmerkingen: