woensdag 21 juli 2021

Schaduwen in "De Horsten"

In de jaren '30, '40 en '50 was Havank zeer populair met zijn serie boeken over "De Schaduw".
Op deze zonnige en warme zomerdag was de schaduw ook heel populair.

Na vanmorgen op de boerenmarkt in de Sleutelstad boodschappen gedaan te hebben, trok ik om 11 uur mijn hardloopschoenen aan en liep via de Velostrada naar "De Horsten".

In de schaduw was het goed uit te houden, maar zodra je in de zon liep, viel de warmte als een deken op je. Het was dus zaak om genoeg te drinken. Onderweg vulde ik mijn twee waterflesjes en dat was nodig ook. Als je dorst krijgt, ben je te laat.
Bij "Jansland" , dat in verband met de zomervakantie donderdag, vrijdag en zaterdag geopend is, raakte ik in gesprek met een echtpaar op de fiets. Zij waren 60 jaar getrouwd en allebei nog fit. Dat hoor je niet zo vaak.

Op weg naar de Horstlaan was er wat minder schaduw van de bomen, maar eenmaal bij het Koninklijk landgoed aangekomen voelde het een beetje aan als een oase. Het schaduwen kon beginnen.

In ieder jaargetijde zijn "De Horsten" mooi. Zo ook vandaag.


Een tiental vrijwilligers was bezig met het snoeien van een haag en het schoffelen van het pad er net naast. Ik ga er tenminste van uit, dat het vrijwilligers zijn en dat onze schaatsheld Willem-Alexander van Buren deze onderdanen niet gedwongen heeft tot herendienst.

Na een paar minuten met deze harde werkers gepraat te hebben, vervolgde ik mijn marathontraining. Op 10 oktober moet ik toch goed geprepareerd aan de start staan van de gezelligste marathon van Nederland.

Een paar mij tegemoetkomende wandelaars legden deze trainingsloop van ruim 14 kilometer visueel vast. 

Eenmaal bij de Papeweg aangekomen was er minder schaduw. Zodoende waren de laatste 4 kilometer langs de A44 het zwaarste deel van de training. 


Er was namelijk beduidend minder schaduw na het verlaten van "De Horsten".

Geen opmerkingen: