woensdag 21 juli 2021

Laurine van Riessen

Bij de Olympische Spelen heb ik één uitgesproken favoriet: Laurine van Riessen. Vanmorgen las ik in Trouw een artikel over de Leidse tandartsendochter en haar partner Matthijs Büchli. 

Dit dubbelinterview wil ik jullie niet onthouden: KLIK HIER!
Dit IJVL-lid leerde zoals zoveel schaatstoppers uit de Leidse regio schaatsen in de Leidse IJshal. Ze verraste bij de Olympische Spelen in Vancouver door op de 1000 meter de bronzen medaille te winnen.

Daarna ben ik haar regelmatig tegengekomen. Ondanks de volle agenda van een topsportster vond ze regelmatig een gelegenheid om andere IJVL-leden wat kneepjes van het vak bij te brengen op de schaats, met droogtrainingsoefeningen en bij het skeeleren.

Voor wie een cursus diep zitten wilde volgen, die kon op de Vogelplas terecht, waar Laurine en voormalig wereldkampioene junioren, Roxanne van Hemert, lieten zien, hoe je eigenlijk zou moeten schaatsen. Dat ziet er zo moeiteloos uit.....
Vanaf 2015 is Laurine ook actief als baanwielrenster. 

Bij de Olympische Spelen in Rio de Janeiro werd ze vijfde op de teamsprint. Daarna heeft ze wereldbekerwedstrijden gewonnen op de sprint en het keirin. Als je een wereldbekerwedstrijd kunt winnen, dan kan dat op de Olympische Spelen ook lukken.

Mocht Laurine er in slagen om een Olympische medaille te veroveren, dan is ze een van de weinige sporters, die dat gelukt is op de Zomerspelen en de Winterspelen.
Het is deze sportvrouw, die daarnaast ook nog eens heel aardig is, van harte gegund.
Eén supporter heeft ze in ieder geval. Ook al wil deze supporter ook nog wel eens slapen op het moment, dat er gepresteerd wordt.....

Geen opmerkingen: