zaterdag 24 juli 2021

Olympische Seringenberg

Grote gebeurtenissen werpen hun schaduw vooruit. De Olympische Spelen van Tokyo deden dit langer dan gemiddeld, doordat dit sportfestijn een jaar was uitgesteld vanwege de coronacrisis.

Gisteren was het eindelijk zover: de Spelen werden officieel geopend in Japan.

Nu is het een ijzeren wet, dat de Olympische Spelen vaak aardig wat verrassende uitslagen opleveren. Dit jaar zou dat percentage wel eens flink opgevoerd kunnen worden.

Als iemand positief getest is, kan deze sporter direct 10 dagen in quarantaine, en dan maakt het niet uit, of je topfavoriet bent of eerste reserve. Dit hebben we te danken aan de Delta variant, die voorheen de Indische variant genoemd werd.

Deze moet u niet verwarren met de Indische variant bij het schaken. Deze is totaal anders!

Vanmorgen werd de Olympische wegwedstrijd verreden. Dit werd een slijtageslag met als winnaar redelijk verrassend de Ecuadoriaan Richard Carapaz, de nummer 3 uit de Tour de France. Tweede werd de Vlaamse alleskunner Wout van Aert, terwijl het brons naar tweevoudig Tourwinnaar Tadej Pogacar ging.

Onze Bauke Mollema was de eerste renner, die buiten de prijzen viel. Maar het was een prachtige koers, waar de wielerliefhebbers hun vingers bij af konden likken. Dit voorafje smaakt naar meer!
In een ietwat rustiger tempo fietste ik naar "De Horsten", waar ik met Hans Boers had afgesproken. 
Om half 2 vertrokken we vanaf de ingang aan de Papeweg voor een rondje van 10 kilometer door dit Koninklijke landgoed.

Eerst maakten we een lus van 2 kilometer over een smal onverhard pad, waarna we aansluitend een grote ronde van 8 kilometer liepen. Ondanks de prima temperaturen onder een bewolking, waaruit af en toe een paar spetters neerdaalden, was het opvallend rustig. Er waren weinig wandelaars in "De Horsten".

Vandaag beklommen de wegrenners in Japan de flanken van de heilige berg Fuji.


Nu danken we de Olympische Spelen aan de eveneens heilige berg Olympus, waar 12 Griekse goden woonden.


Dit soort imposante bergen hebben we in Nederland niet. We moeten het in onze vlakke omgeving doen met de Seringenberg. Voor deze gelegenheid omgetoverd in de Olympische Seringenberg. Waar de wielrenners de Fuji beklommen, daar beklommen deze hardlopers de Seringenberg.

En dat doen we niet zomaar voor de lol. Ik ben in training voor de Leidse marathon. En laat de marathon nu net de zwaarste discipline bij het hardlopen zijn op de Olympische Spelen....

Geen opmerkingen: