donderdag 29 juli 2021

Omrijden in het Groene Hart

Ns een goede nachtrust werd ik om half 7 wakker van het gespetter op het tentdoek. Ik wandelde naar het toilet. Ik had geluk, dat ik niet hoefde te wachten, want er was slechts één wc op camping "Strosteeg". Genderneutraal, dat wel.

We ruimden de tent op, hingen de buitentent en het grondzeil te drogen over de waslijn en gingen in de kantine in de boerenschuur ontbijten. Om kwart over 8 fietsten we de Langbroekerdijk op.

Via Odijk reden we naar Bunnik, waar we de omgeving van "Rhijnauwen" goed kenden. Vroeger liep de Midden-Nederlandroute over het terrein ervan, nu niet meer.

We reden door het centrum van Zeist naar Utrecht, waar we bij "De Rechtbank" op het omheinde terras cappuccino, koude chocolademelk en twee bramencheesecake namen.

Om 10 uur vervolgden we de weg over de Leidseweg naar De Meern en Vleuten. Zo kwamen we bij Haarzuilens uit, waar het veel rustiger was dan vorige week.
We hadden een andere route naar huis in gedachten, daar er een grote brand was in Bodegraven.

Voor en na Woerden reden we derhalve een alternatieve route. Voor Woerden op de zuidoever en na Wierden sloegen we af naar Waarder en vandaar naar Driebruggen via mooie smalle slingerwegen. Vlak voor Driebruggen lunchten we op een bank aan de meanderende wetering.
Door Driebruggen heen fietsten we over smalle weggetjes tussen de rietkragen naar de Reeuwijkse plassen. Ada had bijna 4 jaar in Oudewater gewerkt en kende de weg op haar duimpje.

Boven het water van de Reeuwijkse plassen zagen we de rookwolken boven Bodegraven. Door de noordwestenwind konden we de brandlucht ruiken.

Desondanks genoten we van deze prachtige omgeving. Via Oud-Reeuwijk en Tempel reden we naar Boskoop toe. Daar probeerden we een jaagpad uit, dat niet op de kaart stond, maar hiermee sneden we een bocht van de LF4B af.

In Hazerswoude-Dorp dronken we op het terras van "De Egel" heel voorzichtig, want er zat ook een motorclub van een man of 10. We hielden het bescheiden bij cappuccino en jus d'orange.

Na nog wat boodschappen gedaan te hebben, rook Ada de stal en zelfs met tegenwind haalde ze op kop soms 21 kilometer per uur. Niet gek op een fiets met bepakking.

Via Zoeterwoude-Weipoort , het Molenpad, de Miening en de Europaweg bereikten we Leiden. Langs de Vliet en de Korte Vliet waren we om 4 uur thuis met vandaag 92 kilometer op de teller.
De totaalstand van 8 dagen fietsvakantie was 560 kilometer oftewel 70 kilometer per dag. Geen gek gemiddelde voor een paar pensionado's.

Geen opmerkingen: