vrijdag 2 juli 2021

Slakkenjacht

Gisterenavond waren mijn vrouw en ik om half 10 op de volkstuin. We hadden afgesproken om in de avondschemering te gaan, daar we hadden gezien, dat diverse planten door slakken werden opgepeuzeld. Wilden we nog iets van sommige delen van de groenten redden, moesten we op slakkenjacht.

In een uur tijd hadden we een stuk of 100 slakken gevangen. We hadden uiteraard geen tijd om ze te determineren.


We fietsten met de slakken in een afgesloten pot naar de oprijlaan, waar we de glibberige dieren op ruim 100 meter van de dichtstbijzijnde tuin de vrijheid gaven in de bosschages. Om half 11 gingen we in het schemerduister met het voorlicht aan naar huis.

Na een goede nachtrust vertrok Ada na het ontbijt naar de volkstuin. Ik fietste naar "De Helianth", waar ik de fruitvoorraad aanvulde. Na thuis de was weggeruimd te hebben maakte ik een tweetal lunchpakketten klaar en trapte naar de volkstuin, waar ik in het zonnetje met mijn vrouw lunchte.

Ik deed aansluitend wat kleine klussen, waaronder het plukken van de aardbeien en de frambozen. Tussendoor vingen we nog wat slakken. Na het klaren van de klussen pedaleerde ik naar huis toe.
Vergeleken met hoe hard het vandaag in de Tour de France ging, reed ik in een slakkengang. De Sloveen Matej Mohoric won de langste etappe. Deze 249 kilometer werd in 5 uur en 28 minuten afgelegd.
Er gebeurde vanaf de start van alles met al vrij snel een kopgroep van 29 man, die in kleine groepjes uiteen viel.

Dit soort man tegen man gevechten en wedstrijden in de wedstrijd maken wielrennen zo boeiend! Zo ontsnapte de Colombiaanse klimmer Richard Carapaz 10 kilometer voor de finish uit het peloton. Deze Tourkandidaat nam 30 seconden voorsprong. Hij werd vlak voor de meet teruggehaald door renners van Movistar.
De reden: in 2019 reed Carapaz voor Movistar en na zijn verrassende winst in de Giro d'Italia beloofde hij diverse malen plechtig om bij de Spaanse ploeg te blijven. Voor veel geld vertrok hij naar het Britse Ineos.

Mogelijk heeft hem dat vorig jaar de winst in de Vuelta a Espanã gekost, toen de Movistarploeg de geloste eindwinnaar Primoz Roglic in een cruciale bergetappe op sleeptouw nam.
Carapaz mag niet zeuren. Dat is de rekening, die je moet betalen, als je je erewoord schendt. Een man een man, een woord een woord. Afspraak is afspraak!

Geen opmerkingen: