zondag 2 juni 2019

Carapaz

De Giro d'Italia is vanmiddag afgelopen met Richard Carapaz als verrassende overwinnaar.
Hoewel hij vorig jaar als vierde gefinisht was, werd hij door niemand tot de favorieten gerekend. Ook door mij niet, hoewel ik hem bij Ploegleider in het team van 333m.nl had opgenomen. Op de valreep, want op het laatste moment liet ik hem de plek innemen van Sam Oomen. In Trouw stond een lang interview met een van de ploegleiders van Sunweb, waarin werd gezegd dat deze meesterknecht van Tom Dumoulin sommige bergetappes zou laten "lopen" om zijn kopman in andere etappes beter te kunnen helpen. Achteraf een gouden wissel.
Dat maakte een andere wissel goed, die foutief was uitgepakt. In eerste instantie had ik Pascal Ackermann in mijn Giroteam opgenomen. Ik ruilde hem in ten faveure van de sprinter Fernando Gaviria, die 2 jaar terug 4 etappes in de Ronde van Italië had gewonnen. Deze Colombiaan viel in de achtste etappe uit, Ackermann won het puntenklassement....
De sprintetappes kostten mij niet alleen Gaviria, maar ook Dumoulin, terwijl ook Primoz Roglic in het roze met de billen bloot moest.
Nu hoor je allerlei wielercommentatoren zeggen, dat Roglic zijn topvorm niet vast kon houden. Ik zal eerlijk zeggen, dat ik dat ook niet zou kunnen met dit soort schaafwonden op het zitvlak.
Achteraf kun je zeggen, dat het elkaar beloeren van Vincenzo Nibali en Roglic hen de zege heeft gekost. Waar 2 honden vechten om een been, gaat de derde er mee heen.
Zodoende lieten deze 2 kanshebbers op de eindoverwinning de Ecuadoriaan te ver uitlopen. De Italiaan werd tweede, de Sloveen derde.
Wie niet te ver uitliep was Simon Yates, vorig jaar winnaar van de Ronde van Spanje en zeer lang in de roze trui in Italië. Met zijn achtste plaats viel deze topfavoriet flink tegen. Ook tijdrijder Victor Campenaerts bracht niet, wat ik ervan verwacht had. Dat deed de tijdrijder Pavel Sivakov wel. Hij werd, ondanks dat hij slechts 1 punt kostte, 9e in het eindklassement.
De rest van de renners van 333m.nl reed naar behoren, maar niet meer dan dat.
Zodoende werd ik met 1268 punten 1660e van de 3221 deelnemers. Onder mijn kunnen, waarbij met name het vroege uitvallen van Dumoulin zwaar meetelde. In de top van het klassement van Ploegleider zie je niemand, die deze Limburger in zijn ploeg had.

Maar goed, over 5 weken volgt een herkansing als de Tour de France begint....

Geen opmerkingen: