vrijdag 7 juni 2019

In de finale

Als er iets opvalt, dan is het iets, dat niet opvalt: het ontbreken van vlaggetjes! Als de mannen van Oranje zich geplaatst hadden voor een Europees of Wereldkampioenschap voetbal, dan werden in het hele land straten met versierd met vlaggetjes.
En de vlag gaat niet uit, terwijl het WK voor vrouwen op het punt van beginnen staat met Nederland als één van de kanshebbers.
Daarnaast staat het Nederlands elftal bij de mannen ook nog eens in de finale door Engeland in de halve finale uit te schakelen.
We hebben het hier wel over het land, dat alle finalisten leverde bij de Europa Cup. Desondanks bleef het stil in de stad.
Maar ja, het is "maar" de Nations league. Als je bij andere grote toernooien achtereenvolgens Duitsland, Frankrijk en Engeland uit zou schakelen, dan zou het hele land op zijn kop staan, terwijl nu een finaleplaats schouderophalend wordt afgedaan.
Toch zie ik Nederland niet winnen van Portugal, ondanks de winst in de oefenpartij van vorig jaar tegen de Portugezen. Nederlandse ploegen hebben het traditioneel zeer moeilijk tegen Portugese, zoals blijkt uit dit lijstje.
Portugal is een heuse Angstgegner.

Geen opmerkingen: