maandag 3 juni 2019

Strandtraining

De eerste strandtraining van het jaar zit erop. Om 7 uur fietste ik naar Jos Drabbels. Vanaf zijn huis reden we met Hans Boers mee naar de skeelerbaan van IJsclub "Voorwaarts" in Katwijk. Vandaar liepen we met een elftal IJVL-ers plus de hond Lola naar het strand voor de Boulevard.
Na ingewerkt te hebben was de eerste oefening de strandstoelslalom. Daar de rij wat langer was dan gebruikelijk was er sprake van een strandstoelslalom deluxe. Het ziet er niet zwaar uit, maar in het mulle zand lopen je bovenbenen helemaal "vol".
Met een lichte dribbel liepen we naar een strandopgang. Daar volgde een drietal Steigerungen omhoog, gevolgd door bochtstappen omhoog.
Om de bovenbenen wat de ontzien deden we wat buikspieroefeningen, waarna we over een schelpenpad op het nieuwe duin boven de parkeergarage.
Ter hoogte van de nieuwe zandsuppletie daalden we weer af naar het strand. Langs de vloedlijn liepen we terug naar de uitwatering, waarbij we tussendoor tweemaal statisch zaten, een paar keer schaatsstappen deden en een keer schaatssprongen en ook nog een keer snelwandelen.
Traditioneel sloten we de strandtraining af op het terras van "Het Wantveld", terwijl Jos en Gera in de nog koude Noordzee gingen zwemmen. Terwijl de zon in de zee zakte, genoot ik volop van de Affligem blond. Strandtrainingen zijn zwaarder dan gewone droogtrainingen, dus je moet toch wat aan vochtcompensatie doen.

Geen opmerkingen: