donderdag 27 juni 2019

De dag van de korte ritten

Vanmorgen stond ik voor de keuze: ga ik skeeleren of hardlopen. Voor beide activiteiten was het prima weer. Droog, zonnig en met een stevige bries.
Ondanks dat skeeleren voor de rug wat zwaarder en dus gevoeliger was, koos ik daar toch voor om een heel pragmatische reden: ik had dit jaar alleen nog maar op de skeelerbaan gereden. Op de openbare weg is het enerzijds makkelijker omdat je vrijwel constant rechtuit kunt skeeleren. Anderzijds kom je allerhande "hindernissen" tegen, zoals een minder egaal wegdek, bruggen, trottoirs en uiteraard het verkeer, waar je constant alert op moet zijn.
Bij mijn tochtje van 10 kilometer kwam ik langs de Korte Vliet een bijzondere hindernis tegen. Een twintigtal ganzen stond over de volle breedte op het fietspad met in hun midden wat jonge ganzen.
Daar tussendoor skeeleren leek me niet zo'n geslaagd idee. Ik wachtte tot er een wielrenster aan kwam. In haar kielzog rolde ik tussen de haag van ganzen door.
Bij het skeeleren voelde ik mijn rug net zoveel als gisterenavond, maar na een warme douche was dat een stuk minder geworden.
Ik pakte mijn fiets en trapte naar de Breestraat, waar ik bij De Kler mijn bestelde boek ophaalde: "Geheim leven" van Carla de Jong.
Daar mijn vrouw graag "Klein leven" van Hanya Yanagihara wilde meenemen met de fietsvakantie kocht ik ook deze Dwarsligger.
Bij "De Brandnetel" kocht ik een tros bananen en 2 pakken melk en fietste naar huis, waar ik lunchte, voordat ik aan de volgende korte rit begon. Ik fietste naar Valkenburg, waar ik in de bibliotheek werkte.
Na deze middagdienst fietste ik naar fietsenmaker Van Vliet in Noord-Hofland. Daar haalde ik de fiets van mijn vrouw op, die een grondige servicebeurt had gekregen. De Batavus Zonar reed weer als een zonnetje.
Ik zette de fiets bij het werk van mijn vrouw, wandelde zelf terug naar Van Vliet, waar ik mijn eigen Batavus Galibier ophaalde en naar Ada fietste. Samen reden we naar huis. Ik had vandaag 10 kilometer geskeelerd en 30 kilometer gefietst.
Het was vandaag niet de nacht van de lange messen, maar wel van de dag van de korte ritten.

Geen opmerkingen: