dinsdag 11 juni 2019

Groene Hart Camping

Ada moest er om 6 uur uit om op onze kleinzoon te passen, dus ik ging er ook maar meteen uit. Op mijn gemak pakte ik alles in, bracht het naar beneden en ontbeet in mijn eentje.
Om 10 uur zat ik op de fiets. Bij bakker Raaphorst haalde ik het bestelde zoutarme brood, waarna ik op deze bewolkte ochtend doorfietste naar Hillegom. Dat viel niet mee, want er stond een stevige tegenwind. Een kwartier later dan gepland was ik bij Joep.
Bij het binnenrijden van Hillegom zag ik een groot spandoek met daarop de aankondiging, dat morgen het Beatlesmonument onthuld zou gaan worden.
Nu we het over onthullingen hebben: niet alleen "The Beatles" hebben in "Treslong" opgetreden, maar "Schelvispekel" ook. Tot tweemaal toe zelfs!
Via Nieuw-Vennep trapten we tegen de wind in naar Leimuiden, waar we bij "Keijser" twee warme chocolademelk en een appeltaart namen. Daarna fietsten we langs de Drecht naar Bilderdam. Over het smalle jaagpad langs de Amstel reden we naar Vrouwentroost.
Joep begon hem te knijpen, want de accu van zijn fiets begon aardig leeg te raken. Ik schatte in, dat we het wel zouden redden.
Tegen de wind in reden we naar de volgende kruising. Daar verwachtte ik een bordje met De Hoef, maar dit dorp ontbrak erop. Wel stonden Noordeinde en Nieuwveen erop. Dit klopte niet. Daar Noordeinde het dichtst in de buurt kwam, reden we die kant op. Zo kwamen we op de oude spoorbaan en reden linea recta op De Hoef aan.
Langs de Kromme Mijdrecht was het nog een paar kilometer naar de "Groene Hart Camping".
Bas en Nel waren er al. Ik laadde de fiets af en zette deze onder het afdakje, net als Joeps fiets. Ik kletste bij met Bas en Nel. In het zonnetje was het prima uit te houden.
Het begon te betrekken. De voorspelde bui kwam dichterbij.  Na een eerste bui kwam om kwart voor 6 de zwaarste regen. Gelukkig geen onweer.
Ada kwam om 6 uur aangefietst. Ze had de hoofdprijs te pakken. Maar ja, ze had wel de speculaasthee gemist. Wij hadden net het eerste biertje achter de kiezen.
We aten de door chef-kok Warnink bereide spaghetti met tonijn en kipfilet. Een eenvoudige doch voedzame maaltijd na 55 kilometer fietsen met voornamelijk tegenwind.
Het hoofdgerecht moest nog komen: het opzetten van de tent van Bas en Nel. Het eerste deel ging redelijk vlot nadat het water van de vouwwagen was afgelopen. Daarna stond de tent redelijk snel, maar riepen de stangen van de voortent herinneringen op aan de bungalowtent, die we van Bert Rijkse geleend hadden tijdens onze vakantie in Ierland in 1977.
Een geheel nieuw concept in tentenbouw. Alleen jammer, dat het tentdoek er niet over paste....
Met het oog op de voorspeld windkracht 6 voor morgen werd de tent met extra stormlijnen geborgd.
Na de thee vertrouwde Bas het niet helemaal en in de schemering brachten Bas, Nel en ik het tentdoek van de voortent toch maar aan met heel veel extra haringen.
Om half 11 zaten we aan een Grimbergen dubbel, die we dubbel en dwars verdiend hadden. Buiten zagen we een prachtige schemering.

Geen opmerkingen: