woensdag 5 juni 2019

Terugsturen

Net als vorige week kreeg ik, terwijl ik langs de Korte Vliet fietste, van achteren een zetje. Jos Drabbels was op zijn skeelers op weg naar "Swift", vanwaar hij met een drietal andere IJVL-ers  een poldertocht zou maken.
Ik moest op vol vermogen fietsen om Jos bij te houden en dan nog verloor ik af en toe terrein, terwijl de kilometerteller 27 kilometer per uur aangaf. Ik was dus goed warmgedraaid, toen ik bij de skeelerbaan van Leiderdorp aankwam.
Ik stond op het schema om skeelertraining te geven aan de G-schaatsers. Vanavond had ik Kevin Wildschut onder mijn hoede. Het thema van de avond was "terugsturen". Als je afzet, dan ga je altijd schuin naar voren. Om een goede zijwaartse afzet te krijgen, moet je dus bijsturen.
Nu kun je dit soort oefeningen niet op volle snelheid onder de knie krijgen, dus ik had een schema met veel Steigerungen opgesteld. Deze begin je namelijk heel rustig.
Daarnaast reden we in een rustig tempo veel samen, waarbij ik al rijdend aanwijzingen kon geven. Gaandeweg de avond zag je, dat het terugsturen en daarmee de zijwaartse afzet, er steeds beter in kwam. Daar doe je het als trainer voor.
Met wat starts en glijstarts zat het trainingsuur er al snel op op deze bewolkte maar droge avond. Om 11 uur gingen de hemelsluizen weer open, maar toen zat ik allang droog thuis.

Geen opmerkingen: