dinsdag 25 juni 2019

Tropentuin

Net als gisteren was het ronduit tropisch.
Ik was dan ook vroeg op de volkstuin om de planten in de kas water te geven en om aardbeien te plukken. Om 8 uur was ik bezig met het oogsten van 2 bakjes van dit overheerlijke fruit. Het is duidelijk, dat het hoogtepunt achter de rug ligt.
Ik fietste naar huis om de aardbeien in de koelkast te zetten, waarna ik naar het werk van mijn vrouw fietste om haar fiets naar fietsenmaker Van Vliet te brengen voor een nieuwe achterband en de jaarlijkse grote onderhoudsbeurt.
Ik wandelde terug om mijn eigen fiets op te halen en naar de Breedestraat te fietsen, waar ik bij de apotheek mijn kwartaalvoorraad medicijnen op te halen.
Daarna kocht ik met het oog op de fietsvakantie  bij De Kler een Dwarsligger: "De verloren kinderen" van Diney Costeloe.
Ik bracht deze spullen thuis, pakte mijn werktas en fietste naar Katwijk toe. Vandaag stond het rijden langs de basisscholen op het programma om de kratten met en soms zonder boeken te wisselen. Ik had een bidon met water meegenomen. Geen overbodige luxe, want op een gegeven moment gaf de thermometer in de biebauto 33,5 graden Celsius aan. Zweterig weer dus.
Om kwart voor 6 fietste ik naar huis, waar Ada en ik in de tuin aardappelsalade aten met als toetje yoghurt met aardbeien.
Samen met mijn vrouw fietste ik naar de volkstuin, waar ik planten op de hele tuin water gaf met een gieter. Ik was een vol uur bezig als een volleerd waterdrager. Ada leefde zich uit met haar groene vingers.
Om 10 uur fietsten we naar huis toe, waar ik met een witte parel aan vochtcompensatie deed.
Dat had ik na deze dag op de tropentuin wel verdiend, terwijl Oranje onverdiend de kwartfinale haalde ten koste van Japan.

Geen opmerkingen: