maandag 26 juli 2021

Het mysterie van de verdwenen droogtrainer

De jeugdliteratuur staat bol van de titels met "Het geheim van de verdwenen.....".

Een enkele keer zie je deze titel terug bij boeken voor volwassenen.

Ik kon nimmer bevroeden, dat ik deze titel nog een keer voor een blogverhaal zou moeten gebruiken. Welnu, vanavond is het zo ver gekomen. 
Samen met Jos Drabbels was ik naar het clubhuis van "Swift" gereden voor de wekelijkse droogtraining van de IJVL. We waren de eersten, maar langzaam maar zeker druppelden de andere deelnemers aan de droogtraining binnen op deze zwaar bewolkte avond.
Alleen de trainer, die vanavond de droogtraining zou verzorgen, was er niet. Nu kan ik me niet voorstellen, dat hij dit zou zijn vergeten. Daarvoor is het te leuk!
Zo zaten we ineens met een tweetal problemen. De eerste was snel opgelost. Wie zou de training geven? "Ik", zei de gek.

Het tweede probleem was een stuk ingewikkelder. Hoe kan een droogtrainer ineens van de aardbodem zijn verdwenen. Daarvoor moesten we zonder enig aanknopingspunt op onderzoek uitgaan. We moesten dus diep gaan graven in het verleden. In die hoek van Leiden betekende dat zonder meer het Romeinse fort.

We liepen er via een andere route dan gebruikelijk heen om geen sporen te missen. Dat gold ook voor het inwerken, dat we over een smal onverhard pad OM het fort heen deden. 
De eerste vraag, die bij me opkwam, was: "Is er enig verband met het toevoegen van het fort Matilo als onderdeel van de Limes op de Unesco-lijst van Werelderfgoed komende week?"  

Onder de 3 lange Steigerungen en het stuk snelwandelen konden we het hoofd breken over dit mysterie.

Wat buikspieroefeningen drukte ons met de neus op de feiten. In deze grond is het gouden masker gevonden, dat in de volksmond de naam Gordon heeft gekregen.

Wat heeft Gordon hier mee te maken?

Zeker gezien deze liedtekst.
Ik had tijd genomen om hier over na te denken over de piramide van schaatsstappen van 30, 60, 90 en 120 seconden en weer terug. Waar ik anderen 30 of 60 seconden rust tussendoor gunde, ging ik zelf door met de schaatsstappen om de focus te bewaren.

In dat kwartier kon ik echter het mysterie niet oplossen.

Het mysterie blijft, al kreeg ik wel positieve reacties over de onverwachts gegeven droogtraining. Aan de voorbereiding kan het niet liggen....

Geen opmerkingen: