donderdag 22 juli 2021

Jansland

Het zou een tuinendagje worden vandaag. Na het ontbijt fietsten mijn vrouw en ik naar de volkstuin. Het was tamelijk fris. Vooral op klomphoogte.

En dat was precies de hoogte, waarop ik mijn werk moest doen. Na dinsdag op ruim de helft van de tuin heermoes verwijderd te hebben, moest de rest er vandaag aan geloven.
Nadat ik de klus geklaard had, fietste ik naar "Odin" in Voorschoten om fruit te kopen. Ada bleef op de tuin om verder te werken.

Nadat ik deze boodschappen met tegenwind thuis gebracht had, maakte ik de lunch klaar.

Ik fietste weer naar de volkstuin, waar we op het warmst van de dag samen onze boterhammen opaten.

Met een gevulde maag reden we naar mijn schoonouders toe. In hun achtertuin zouden we wat tuinwerk verrichten. Mij was het snoeien van de haag toebedeeld. Een uitmuntend moment om een hagenpreek te houden!

Resultaten uit het verleden zijn echter geen garantie voor de toekomst. Waar in onze omgeving jaren her flinke menigten op een hagenpreek afkwamen, was het resultaat in dat opzicht nihil. De haag daarentegen zag er aanzienlijk beter uit.

Na de thee wandelden we met zijn vieren naar Jansland.

Onder het bladerdek van een paar grote bomen zaten we in gefilterd zonlicht. Het was er prima uit te houden. We bestelden 3 cappuccino en een koude chocolademelk en 3 kwarktaart en een worteltaart.  Het was een gezellige afsluiting van een dagje tuinieren. 

Fietsend naar huis passeerde ik vanmiddag de grens van 1000 kilometer fietsen in juli. Dat lijkt heel wat, maar afgelopen weekeinde verbrak de Oostenrijker Christoph Strasser het wereldrecord 24 uur fietsen. Hij kwam tot 1026 kilometer.

In 22 dagen heb ik dat aantal kilometers nog niet bij elkaar getrapt!

Geen opmerkingen: